ADVERTENTIE

Bron :: teoyeekhai for Adobe Stock

Zelfgemaakte worteltjumble

Deze wortelknoedel is een absoluut comfort food en een van mijn favoriete gerechten die ik graag keer op keer maak. Het is niet alleen gezond en lekker, het is ook ongelooflijk snel en makkelijk te maken - perfect voor elke dag van de week!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg aaseter Toegevoegd aan
  • 500 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 groot Uien Toegevoegd aan
  • 100 ml groentebouillon Toegevoegd aan
  • 100 g spek Toegevoegd aan
  • 1 lepel boter Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • Gehakte lente-uitjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Was de wortelen en aardappelen eerst grondig en schil ze dan. Ik raad aan om een goede dunschiller te gebruiken, want dat maakt het werk een stuk makkelijker. Snijd de wortelen en aardappelen vervolgens in kleine blokjes.

2. Stap

Snijd vervolgens de uien in blokjes en bak ze met het spek in een grote pan tot ze doorschijnend zijn en het spek knapperig. Ik ben dol op de geur van bakkende spek en uien - het vult de keuken met zo'n gezellige sfeer!

3. Stap

Voeg nu de wortelen en aardappelen toe aan de pan en voeg de groentebouillon toe. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Controleer af en toe of ze zacht zijn. Ik heb mijn wortelen en aardappelen graag een beetje beetgaar, maar je kunt ze zo zacht koken als je zelf wilt.

4. Stap

Als de wortelen en aardappelen gaar zijn, stamp ze dan voorzichtig fijn in de pan met een aardappelstamper. Let op dat je niet alles tot moes stampt - er moeten nog stukjes overblijven.

5. Stap

Voeg als laatste de boter toe en roer goed door. Breng de wortelmedley op smaak met zout en peper en bestrooi met gehakte lente-uitjes. De boter voegt een vleugje rijkdom toe en de verse lente-uitjes zorgen voor een mooie kleur en heerlijke smaak.

Vergelijkbare recepten

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Gekookte aardappelen met spinazie en feta

Een eenvoudige en gezonde maaltijd, perfect voor een snel diner. De combinatie van verse spinazie, feta kaas en warme aardappelen is gewoon geweldig.

Romige aardpeer soep recept

Dit recept is een van mijn absolute favorieten, vooral in de koude wintermaanden. Aardperen soep is niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker. En het is zo snel en makkelijk te bereiden! Aardperen zijn een gewas waarvan de lichtzoete knol wordt gebruikt als een wortelgroente voor voeding, vergelijkbaar met yacon.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Wortelgroente recept slechts 5 ingrediënten

Dit recept met wortels en groenten is een familiefavoriet bij ons thuis en ik heb het al verschillende keren gemaakt. Het is ongetwijfeld een heerlijk en voedzaam gerecht dat boordevol verse wortelen en pittige kruiden zit. De zoetheid van de wortelen in combinatie met de smaak van peterselie zorgt elke keer weer voor een ongelooflijk lekkere ervaring.

Eiersoep zoals oma die vroeger maakte in 30 minuten

Eiersoep is een van de eenvoudigste en toch lekkerste soepen die ik ooit heb gemaakt. Het is snel en moeiteloos klaar te maken, gezond en rijk aan eiwitten. Ik leerde dit recept van mijn oma en heb het sindsdien ontelbare keren gemaakt tot groot genoegen van mijn gezin. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk eieren, fijne kruiden en heerlijke groenten.

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Vergelijkbare recepten

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Gekookte aardappelen met spinazie en feta

Een eenvoudige en gezonde maaltijd, perfect voor een snel diner. De combinatie van verse spinazie, feta kaas en warme aardappelen is gewoon geweldig.

Romige aardpeer soep recept

Dit recept is een van mijn absolute favorieten, vooral in de koude wintermaanden. Aardperen soep is niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker. En het is zo snel en makkelijk te bereiden! Aardperen zijn een gewas waarvan de lichtzoete knol wordt gebruikt als een wortelgroente voor voeding, vergelijkbaar met yacon.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Wortelgroente recept slechts 5 ingrediënten

Dit recept met wortels en groenten is een familiefavoriet bij ons thuis en ik heb het al verschillende keren gemaakt. Het is ongetwijfeld een heerlijk en voedzaam gerecht dat boordevol verse wortelen en pittige kruiden zit. De zoetheid van de wortelen in combinatie met de smaak van peterselie zorgt elke keer weer voor een ongelooflijk lekkere ervaring.

Eiersoep zoals oma die vroeger maakte in 30 minuten

Eiersoep is een van de eenvoudigste en toch lekkerste soepen die ik ooit heb gemaakt. Het is snel en moeiteloos klaar te maken, gezond en rijk aan eiwitten. Ik leerde dit recept van mijn oma en heb het sindsdien ontelbare keren gemaakt tot groot genoegen van mijn gezin. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk eieren, fijne kruiden en heerlijke groenten.

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten