ADVERTENTIE

Bron :: teoyeekhai for Adobe Stock

Zelfgemaakte worteltjumble

Deze wortelknoedel is een absoluut comfort food en een van mijn favoriete gerechten die ik graag keer op keer maak. Het is niet alleen gezond en lekker, het is ook ongelooflijk snel en makkelijk te maken - perfect voor elke dag van de week!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg aaseter Toegevoegd aan
  • 500 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 groot Uien Toegevoegd aan
  • 100 ml groentebouillon Toegevoegd aan
  • 100 g spek Toegevoegd aan
  • 1 lepel boter Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • Gehakte lente-uitjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Was de wortelen en aardappelen eerst grondig en schil ze dan. Ik raad aan om een goede dunschiller te gebruiken, want dat maakt het werk een stuk makkelijker. Snijd de wortelen en aardappelen vervolgens in kleine blokjes.

2. Stap

Snijd vervolgens de uien in blokjes en bak ze met het spek in een grote pan tot ze doorschijnend zijn en het spek knapperig. Ik ben dol op de geur van bakkende spek en uien - het vult de keuken met zo'n gezellige sfeer!

3. Stap

Voeg nu de wortelen en aardappelen toe aan de pan en voeg de groentebouillon toe. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Controleer af en toe of ze zacht zijn. Ik heb mijn wortelen en aardappelen graag een beetje beetgaar, maar je kunt ze zo zacht koken als je zelf wilt.

4. Stap

Als de wortelen en aardappelen gaar zijn, stamp ze dan voorzichtig fijn in de pan met een aardappelstamper. Let op dat je niet alles tot moes stampt - er moeten nog stukjes overblijven.

5. Stap

Voeg als laatste de boter toe en roer goed door. Breng de wortelmedley op smaak met zout en peper en bestrooi met gehakte lente-uitjes. De boter voegt een vleugje rijkdom toe en de verse lente-uitjes zorgen voor een mooie kleur en heerlijke smaak.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten