ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: sandid

Zelfgemaakte gezonde dadelbroodjes

Het aroma dat je keuken vult als deze scones goudbruin bakken, is net zo hemels als ze smaken!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 112 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 12 Kop volkorenmeel Toegevoegd aan
  • 14 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 14 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 12 Kop Ongezouten boter, gekoeld en in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 34 Kop Gehakte dadels Toegevoegd aan
  • 12 Kop Volle melk Toegevoegd aan
  • 1 Ei, licht geklopt Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

75 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 220°C (425°F). Uit mijn ervaring blijkt dat de juiste voorverwarming van de oven een belangrijke factor is om een ideale, goudbruine korst te krijgen.

2. Stap

Meng de bloem voor alle doeleinden, volkorenmeel, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Dit droge mengsel is essentieel voor scones en als je het goed mengt, is de consistentie gegarandeerd.

3. Stap

Voeg de gekoelde, in blokjes gesneden boter toe aan het mengsel. In mijn vele pogingen heb ik gemerkt dat je met je vingertoppen de boter door het meel mengt tot het op grove kruimels lijkt.

4. Stap

Roer vervolgens de gehakte dadels erdoor. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn voor die consistente zoetheid in elke hap.

5. Stap

Meng de melk en het losgeklopte ei en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om niet te veel te mengen. Hierdoor krijgen je scones een luchtig en zacht kruim.

6. Stap

Leeg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het voorzichtig tot het samenkomt. Onthoud, hoe minder handelingen, hoe beter.

7. Stap

Rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dikte en snijd er rondjes van met een koekjessnijder of een glazen rand. Ik vind elke keer dat je met een ronde cutter de beste resultaten krijgt.

8. Stap

Leg de rondjes op een bakplaat en laat ongeveer 2 cm ruimte tussen elke scone.

9. Stap

Bak 12 tot 15 minuten of tot je scones goudbruin zijn.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten