ADVERTENTIE

Bron :: Photosiber from Getty Images

Zachtgekookte eieren

Ik maak regelmatig zachtgekookte eieren klaar als ontbijt, vooral in het weekend als het gewoon tijd is om even te genieten. Het is een geweldige manier om de dag te beginnen met iets snels, levendigs en lekkers. Bovendien is het een gerecht dat veel mogelijkheden biedt - je kunt het serveren met toast, verse kruiden of zelfs avocado.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 4 stuk ei Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

10 min.
1. Stap

Laat de eieren eerst op kamertemperatuur komen, want koude eieren kunnen gemakkelijk barsten in kokend water.

2. Stap

Giet een voldoende laag water in een grote pan zodat de eieren er volledig in ondergedompeld zijn.

3. Stap

Breng het water aan de kook. Zodra het water borrelt, zet je het vuur laag en doe je voorzichtig de eieren erin.

4. Stap

Maak met een speld een gaatje in de punt van het ei, dit verkleint de kans dat de schaal breekt.

5. Stap

Kook de eieren precies 5 minuten voor een dunne dooier, en als je liever een halfvloeibare dooier hebt, kook de eieren dan 7 minuten.

6. Stap

Als de tijd voorbij is, haal je de eieren er onmiddellijk uit en leg je ze in koud water om snel af te koelen en verder koken te stoppen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten