ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Verfrissende Mojito cocktail met passievrucht

Hier is een verfrissende en pittige draai aan de klassieke Mojito - de Passievrucht Mojito, een tropische traktatie met Caribische charme.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Rijpe passievruchten Toegevoegd aan
  • 4 Limoenen Toegevoegd aan
  • 120 gms Van superfijne suiker Toegevoegd aan
  • Handje verse muntblaadjes Toegevoegd aan
  • 240 ml Witte rum Toegevoegd aan
  • Water om bij te vullen Toegevoegd aan
  • Ijsblokjes Toegevoegd aan
  • Limoenschijfjes en extra muntblaadjes voor garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Begin met het halveren van de passievruchten en schep het vruchtvlees in een middelgrote kom. Ik heb gemerkt dat dit veel makkelijker gaat met een lepel. Pers vervolgens het sap uit 4 limoenen. Vergeet niet om ze op een hard oppervlak te rollen voordat je ze in plakjes snijdt, zodat je het sap er makkelijker uit kunt halen. Voeg de suiker toe en roer dit mengsel goed door totdat de suiker is opgelost.

2. Stap

Kneus vervolgens voorzichtig een flinke handvol verse muntblaadjes met een muddler, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal plet; zo blijft de muntsmaak behouden zonder dat het bitter wordt. Ik heb geleerd dat een lichte aanraking de sleutel is in dit proces. Voeg de gekneusde muntblaadjes toe aan de kom.

3. Stap

Giet de rum erbij en roer goed. Ik adviseer altijd om een heldere rum te gebruiken, omdat die de uiteindelijke kleur van de cocktail beïnvloedt. Laat dit mengsel ongeveer 5 tot 10 minuten zitten om de smaken te laten mengen.

4. Stap

Verdeel de geïmproviseerde cocktailbasis over vier met ijs gevulde glazen. Vul aan met bruiswater. Dit voegt een fantastische bruis toe zonder de smaak te verdunnen.

5. Stap

Serveer direct en garneer met schijfjes limoen en muntblaadjes voor extra kleur en pit. Zo zie je maar, mijn favoriete Passievrucht Mojito's, perfect voor een zomers feestje of gewoon een gezellige avond thuis.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten