ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Ultieme Gegrilde Veggie Burger

Dit recept is niet alleen perfect voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor iedereen die wil genieten van een smaakvol en gezonder alternatief voor traditionele hamburgers.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 ingeblikt Zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld. Toegevoegd aan
  • 12 Groene paprika, in dikke stukken gesneden Toegevoegd aan
  • 12 Witte ui, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, geschild Toegevoegd aan
  • 1 Ei (gebruik een vlaasei voor een veganistische versie) Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel chilipoeder Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Versgemalen komijn Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Sriracha saus, (optioneel voor een pittige kick) Toegevoegd aan
  • 12 Kop Paneermeel, (je kunt glutenvrij brood gebruiken als je dat liever hebt) Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 4 Volkoren broodjes Toegevoegd aan
  • Toppings naar keuze: sla, tomaat augurken rode ui plakjes mosterd ketchup etc. Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Pulseer de ui, paprika en knoflook in een keukenmachine tot ze fijngehakt zijn, pas op dat je niet te veel hakt, we willen wat textuur behouden.

2. Stap

Giet de zwarte bonen af, maar bewaar ongeveer een eetlepel van het vocht, dit voegt vocht toe aan je pasteitjes.

3. Stap

Pureer de zwarte bonen in een grote kom met een vork tot ze dik en pasteus zijn. Dit is waar we de basis van onze veggieburgers op bouwen, dus zorg ervoor dat je goed pureert.

4. Stap

Voeg komijn, chilipoeder, zout, peper en Sriracha toe aan de verwerkte groenten. Mix of verwerk nog even tot deze ingrediënten goed zijn opgenomen en voeg unieke smaken toe aan het mengsel.

5. Stap

Doe dit mengsel over in de kom met de gepureerde bonen. Voeg het ei en het paneermeel toe, dit zal dienen als een uitstekend bindmiddel om de pasteitjes bij elkaar te houden.

6. Stap

Verdeel het mengsel in vier pasteitjes. Als je het mengsel te plakkerig vindt, voeg dan wat meer paneermeel toe. Vorm de pasteitjes en leg ze op een bord, dek af met plasticfolie en zet een uur in de koelkast voordat je ze gaat bakken. Deze stap is belangrijk omdat de pasteitjes dan hun vorm behouden tijdens het grillen.

7. Stap

Verwarm je grill voor en olie de grillroosters licht in. Leg de pasteitjes op de grill en laat ze ongeveer 4-5 minuten per kant bakken of tot ze door en door verhit zijn en er grillstrepen zichtbaar zijn. Neem de tijd en druk niet op de burgers, we willen een sappige, niet uitgeknepen burger.

8. Stap

Rooster de broodjes op de grill als je wilt en beleg je burgers met je favoriete toppings. En daar heb je het, een heerlijke gegrilde veggieburger.

Vergelijkbare recepten

Quinoa en gemengde groenten pilaf

Dit hart-gezonde, glutenvrije en veganistische recept zal ongetwijfeld je maaltijden opvrolijken!

Gebakken aardappelen in de oven

Probeer dit eenvoudige recept voor heerlijke gebakken aardappelen in de oven. Een perfecte keuze voor een gezonde lunch of diner.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Keto Gebakken Gevulde Hele Bloemkool

Dit gezonde, veganistische, glutenvrije en koolhydraatarme gerecht is niet alleen ongelofelijk lekker, maar staat ook nog eens prachtig op elke eettafel.

Lekkere vegan linzen herderstaart

Deze Vegan Shepherd's Pie is een hartige, troostrijke klassieker zonder vlees en zuivel, maar net zo smaakvol en bevredigend!

Gemarineerde varkenskoteletten

Lekkere en sappige gemarineerde varkenskoteletten, vooral populair tijdens het BBQ seizoen. Deze gekruide steaks zijn het beste als ze een nacht worden gemarineerd, zodat ze genoeg tijd hebben om alle heerlijke smaken van de marinade te absorberen.

Beste mediterrane eenpanspasta

One-Pot Mediterranean Pasta is een gezond, smaakvol, licht gerecht geïnspireerd door de hartige en verfrissende kenmerken van de mediterrane keuken.

Pasta met paprikaroomsaus

Dit recept voor pasta met paprikaroomsaus is een echte traktatie voor iedereen die van romige pastagerechten houdt. Ik ontdekte het voor het eerst tijdens een reis naar Italië en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn keuken. De combinatie van zoete paprika, romige saus en smaakvolle pasta is uniek en onvergelijkbaar. Soms voeg ik geroosterde pijnboompitten toe om de textuur en smaak te versterken.

Vergelijkbare recepten

Quinoa en gemengde groenten pilaf

Dit hart-gezonde, glutenvrije en veganistische recept zal ongetwijfeld je maaltijden opvrolijken!

Gebakken aardappelen in de oven

Probeer dit eenvoudige recept voor heerlijke gebakken aardappelen in de oven. Een perfecte keuze voor een gezonde lunch of diner.

Veganistische zoete aardappel en kikkererwten curry

Er gaat niets boven een warme kom zoete aardappel en kikkererwtencurry om je smaakpapillen te verzadigen op een koele avond.

Keto Gebakken Gevulde Hele Bloemkool

Dit gezonde, veganistische, glutenvrije en koolhydraatarme gerecht is niet alleen ongelofelijk lekker, maar staat ook nog eens prachtig op elke eettafel.

Lekkere vegan linzen herderstaart

Deze Vegan Shepherd's Pie is een hartige, troostrijke klassieker zonder vlees en zuivel, maar net zo smaakvol en bevredigend!

Gemarineerde varkenskoteletten

Lekkere en sappige gemarineerde varkenskoteletten, vooral populair tijdens het BBQ seizoen. Deze gekruide steaks zijn het beste als ze een nacht worden gemarineerd, zodat ze genoeg tijd hebben om alle heerlijke smaken van de marinade te absorberen.

Beste mediterrane eenpanspasta

One-Pot Mediterranean Pasta is een gezond, smaakvol, licht gerecht geïnspireerd door de hartige en verfrissende kenmerken van de mediterrane keuken.

Pasta met paprikaroomsaus

Dit recept voor pasta met paprikaroomsaus is een echte traktatie voor iedereen die van romige pastagerechten houdt. Ik ontdekte het voor het eerst tijdens een reis naar Italië en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn keuken. De combinatie van zoete paprika, romige saus en smaakvolle pasta is uniek en onvergelijkbaar. Soms voeg ik geroosterde pijnboompitten toe om de textuur en smaak te versterken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

534 recepten

Ontbijt

85 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

559 recepten

Dessert

329 recepten

Gebak

150 recepten

Taarten

70 recepten

Vleesgerechten

280 recepten

Pasta

78 recepten