ADVERTENTIE

Bron :: goytex by Adobe Stock

Traditionele "Schwarzsauer" volgens oma's recept

Dit authentieke recept voor zwart zuur komt uit mijn huis in Noord-Duitsland, waar het nog steeds erg populair is. Als kind vond ik het altijd heerlijk om mijn oma in de keuken deze rijke en hartige vleesbouillon te zien maken. Varkensvlees wordt gekookt met kruiden en geserveerd in een saus met bloed. Een onvergetelijke smaak die me altijd doet denken aan zondagen bij oma thuis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 kg Varkenskop of buikspek Toegevoegd aan
  • 3 groot Uien Toegevoegd aan
  • 4 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 6 Jeneverbessen Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon zout Toegevoegd aan
  • 20 Peperkorrels Toegevoegd aan
  • 250 ml Bloed (varkensbloed) Toegevoegd aan
  • 4 Tablespoon azijn Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Meel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om het klassieke Noord-Duitse zwartzure recept te bereiden, doe je het vlees in een grote pan en bedek je het met water. Voeg 2 gesneden uien, de laurierblaadjes, jeneverbessen, zout en peperkorrels toe. Kook dit ongeveer 2 uur op een middelhoog vuur tot het vlees mals is en gemakkelijk te snijden. Een belangrijk onderdeel van deze stap is om het vlees langzaam te koken zodat de kruiden goed kunnen intrekken.

2. Stap

Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in kleine stukjes. Wees voorzichtig, het zal erg heet zijn! Zet de bouillon opzij.

3. Stap

Verwarm in een aparte pan het bloed langzaam, maar laat het niet koken - anders gaat het bloed stremmen en wordt de saus klonterig. Voeg 2 eetlepels azijn toe en roer constant zodat er geen klontjes ontstaan. Een beetje geduld is hier de sleutel tot succes.

4. Stap

Roer de bloem door een kleine hoeveelheid van de bouillon tot een gladde massa en voeg deze toe aan het verwarmde bloed. Voeg nu het vlees en de rest van de bouillon toe en laat ongeveer 30 minuten sudderen.

5. Stap

Terwijl het zwart zuur staat te pruttelen, fruit je de resterende ui in een pan tot hij gekarameliseerd is. Dit geeft een extra smaak aan het gerecht!

6. Stap

Breng het traditionele zwarte zuur op smaak en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gekarameliseerde uien toe en serveer warm.

Vergelijkbare recepten

Rundvleesrollen uit de oven

Een traditioneel Duits gerecht dat je smaakpapillen zal verrukken. Deze rundvleesrollen worden langzaam in de oven gekookt om ervoor te zorgen dat het vlees mals en sappig is, terwijl de vulling doordrenkt is met de aroma's van spek, uien en augurken

Klassieke Zwabische koolspätzle

Dit traditionele Zuid-Duitse gerecht is een van mijn favorieten, dat ik al vaak heb klaargemaakt. De combinatie van hartige spaetzle en de lichtzure smaak van de kool is niet alleen heerlijk, maar ook erg vullend. Een echt comfort food dat vooral goed smaakt in het koude seizoen!

Wirsingkohlsoup

Een hartige en gezondheidsbevorderende wirsingkoolsoep. Ideaal voor koude dagen. De ingrediënten worden gewoon allemaal samen gekookt tot de kool zacht is!

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Huisgemaakte aardappelsoep met worst

Deze aardappelsoep met worst is een van mijn absolute lievelingsgerechten, vooral in het koude seizoen. Niets warmt je beter van binnen op dan een dampende kom van deze soep. Hij is gemakkelijk te bereiden en smaakt niet alleen sensationeel lekker, maar voorziet het lichaam ook van waardevolle voedingsstoffen. Geserveerd met hartige worstjes is het een echt vullend gerecht.

Scaloppine al Limone (kalfsschnitzel met citroen)

Dit recept voor scaloppine al limone is een van mijn favoriete Italiaanse thuisgerechten. De citroensaus is heerlijk pittig en accentueert de smaak van het kalfsvlees. Het is een geweldig feel-good gerecht dat niet alleen goed smaakt in de zomer door zijn lichtheid, maar je ook in een goed humeur brengt bij kouder weer.

Preigroenten oma's stijl

Dit recept heb ik van mijn geliefde oma gekregen. Ze bereidde preigroenten altijd met veel liefde en toewijding. Ik herinner me nog steeds de speciale geur die door het huis zweefde als ze in de keuken stond om dit heerlijke gerecht klaar te maken. Door de jaren heen heb ik het recept geperfectioneerd en het is nog steeds een van mijn favorieten.

Roofpot met gehakt rustiek feesteten

Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.

Vergelijkbare recepten

Rundvleesrollen uit de oven

Een traditioneel Duits gerecht dat je smaakpapillen zal verrukken. Deze rundvleesrollen worden langzaam in de oven gekookt om ervoor te zorgen dat het vlees mals en sappig is, terwijl de vulling doordrenkt is met de aroma's van spek, uien en augurken

Klassieke Zwabische koolspätzle

Dit traditionele Zuid-Duitse gerecht is een van mijn favorieten, dat ik al vaak heb klaargemaakt. De combinatie van hartige spaetzle en de lichtzure smaak van de kool is niet alleen heerlijk, maar ook erg vullend. Een echt comfort food dat vooral goed smaakt in het koude seizoen!

Wirsingkohlsoup

Een hartige en gezondheidsbevorderende wirsingkoolsoep. Ideaal voor koude dagen. De ingrediënten worden gewoon allemaal samen gekookt tot de kool zacht is!

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Huisgemaakte aardappelsoep met worst

Deze aardappelsoep met worst is een van mijn absolute lievelingsgerechten, vooral in het koude seizoen. Niets warmt je beter van binnen op dan een dampende kom van deze soep. Hij is gemakkelijk te bereiden en smaakt niet alleen sensationeel lekker, maar voorziet het lichaam ook van waardevolle voedingsstoffen. Geserveerd met hartige worstjes is het een echt vullend gerecht.

Scaloppine al Limone (kalfsschnitzel met citroen)

Dit recept voor scaloppine al limone is een van mijn favoriete Italiaanse thuisgerechten. De citroensaus is heerlijk pittig en accentueert de smaak van het kalfsvlees. Het is een geweldig feel-good gerecht dat niet alleen goed smaakt in de zomer door zijn lichtheid, maar je ook in een goed humeur brengt bij kouder weer.

Preigroenten oma's stijl

Dit recept heb ik van mijn geliefde oma gekregen. Ze bereidde preigroenten altijd met veel liefde en toewijding. Ik herinner me nog steeds de speciale geur die door het huis zweefde als ze in de keuken stond om dit heerlijke gerecht klaar te maken. Door de jaren heen heb ik het recept geperfectioneerd en het is nog steeds een van mijn favorieten.

Roofpot met gehakt rustiek feesteten

Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten