ADVERTENTIE

Bron :: goytex by Adobe Stock

Traditionele "Schwarzsauer" volgens oma's recept

Dit authentieke recept voor zwart zuur komt uit mijn huis in Noord-Duitsland, waar het nog steeds erg populair is. Als kind vond ik het altijd heerlijk om mijn oma in de keuken deze rijke en hartige vleesbouillon te zien maken. Varkensvlees wordt gekookt met kruiden en geserveerd in een saus met bloed. Een onvergetelijke smaak die me altijd doet denken aan zondagen bij oma thuis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 kg Varkenskop of buikspek Toegevoegd aan
  • 3 groot Uien Toegevoegd aan
  • 4 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 6 Jeneverbessen Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon zout Toegevoegd aan
  • 20 Peperkorrels Toegevoegd aan
  • 250 ml Bloed (varkensbloed) Toegevoegd aan
  • 4 Tablespoon azijn Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Meel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om het klassieke Noord-Duitse zwartzure recept te bereiden, doe je het vlees in een grote pan en bedek je het met water. Voeg 2 gesneden uien, de laurierblaadjes, jeneverbessen, zout en peperkorrels toe. Kook dit ongeveer 2 uur op een middelhoog vuur tot het vlees mals is en gemakkelijk te snijden. Een belangrijk onderdeel van deze stap is om het vlees langzaam te koken zodat de kruiden goed kunnen intrekken.

2. Stap

Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in kleine stukjes. Wees voorzichtig, het zal erg heet zijn! Zet de bouillon opzij.

3. Stap

Verwarm in een aparte pan het bloed langzaam, maar laat het niet koken - anders gaat het bloed stremmen en wordt de saus klonterig. Voeg 2 eetlepels azijn toe en roer constant zodat er geen klontjes ontstaan. Een beetje geduld is hier de sleutel tot succes.

4. Stap

Roer de bloem door een kleine hoeveelheid van de bouillon tot een gladde massa en voeg deze toe aan het verwarmde bloed. Voeg nu het vlees en de rest van de bouillon toe en laat ongeveer 30 minuten sudderen.

5. Stap

Terwijl het zwart zuur staat te pruttelen, fruit je de resterende ui in een pan tot hij gekarameliseerd is. Dit geeft een extra smaak aan het gerecht!

6. Stap

Breng het traditionele zwarte zuur op smaak en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gekarameliseerde uien toe en serveer warm.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten