ADVERTENTIE

Bron :: Worawith via Adobe Stock

Traditioneel Tongragout

Tongragout is een zeer traditioneel en delicaat gerecht, bestaande uit gekookte runder tong in een romige saus. Het wordt vaak geserveerd met aardappelpuree en groenten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 Stuk Runder tong Toegevoegd aan
  • 2 l water Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Uien Toegevoegd aan
  • 2 Stuk aaseter Toegevoegd aan
  • 250 ml Room Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel Bloem Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

1. Om de tongragout te bereiden, maak de tong eerst schoon en spoel deze af. Doe de tong dan in een grote pot en voeg water toe totdat de tong volledig bedekt is. Breng het aan de kook en laat het 2-3 uur sudderen.

2. Stap

2. Terwijl de tong kookt, schil en snijd je de uien en wortelen in kleine stukjes.

3. Stap

3. Als de tong zacht is, haal hem uit de pot en laat hem afkoelen. Verwijder dan de huid van de tong en snijd de tong in dunne plakjes.

4. Stap

4. Bak de uien en wortelen in een aparte pot en voeg dan de gesneden tong toe. Breng op smaak met zout en peper.

5. Stap

5. Roer het meel in een aparte kom met wat koud water tot er geen klontjes meer zijn. Voeg dit mengsel toe aan de pot met de andere ingrediënten en roer goed.

6. Stap

6. Voeg tenslotte de room toe en roer alles goed door elkaar. Laat het ragout 10 minuten sudderen op laag vuur.

7. Stap

7. De tongragout is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten

Pittig wildstoofpotje

Een klassiek wildstoofpotje bereid met rode wijn, wortelgroenten en verse kruiden. Ideaal voor koude winterdagen en speciale gelegenheden.

Klassieke rundvlees roulades

De rundsrouladen zijn een populaire klassieker uit de Duitse keuken. Dit recept tilt deze klassieker naar een nieuw niveau. Je gaat het geweldig vinden!

Rundvleesrollen uit de oven

Een traditioneel Duits gerecht dat je smaakpapillen zal verrukken. Deze rundvleesrollen worden langzaam in de oven gekookt om ervoor te zorgen dat het vlees mals en sappig is, terwijl de vulling doordrenkt is met de aroma's van spek, uien en augurken

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Schnitzel met room en tomatensaus

Ik ben dol op het moderniseren van klassieke gerechten en dit schnitzelrecept is daar een perfect voorbeeld van. In plaats van een traditionele Wiener Schnitzel te maken, heb ik een zoet-pikante saus toegevoegd die dit gerecht een hele nieuwe dimensie geeft. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en elke keer was het resultaat ongelooflijk enthousiast.

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Vergelijkbare recepten

Pittig wildstoofpotje

Een klassiek wildstoofpotje bereid met rode wijn, wortelgroenten en verse kruiden. Ideaal voor koude winterdagen en speciale gelegenheden.

Klassieke rundvlees roulades

De rundsrouladen zijn een populaire klassieker uit de Duitse keuken. Dit recept tilt deze klassieker naar een nieuw niveau. Je gaat het geweldig vinden!

Rundvleesrollen uit de oven

Een traditioneel Duits gerecht dat je smaakpapillen zal verrukken. Deze rundvleesrollen worden langzaam in de oven gekookt om ervoor te zorgen dat het vlees mals en sappig is, terwijl de vulling doordrenkt is met de aroma's van spek, uien en augurken

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Schnitzel met room en tomatensaus

Ik ben dol op het moderniseren van klassieke gerechten en dit schnitzelrecept is daar een perfect voorbeeld van. In plaats van een traditionele Wiener Schnitzel te maken, heb ik een zoet-pikante saus toegevoegd die dit gerecht een hele nieuwe dimensie geeft. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en elke keer was het resultaat ongelooflijk enthousiast.

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten