ADVERTENTIE

Bron :: enlightenedmedia2 from Canva

Tarwebrood op gist

Zelfgemaakt tarwebrood op gist. Heel makkelijk klaar te maken en het uiteindelijke resultaat geeft je de smaak en aroma van thuis. Als we zelf brood bakken hebben we volledige controle over wat erin gaat. Gistbrood is de basis van elke keuken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 500 g Tarwemeel Toegevoegd aan
  • 30 g verse gist Toegevoegd aan
  • 1 glas heet water Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

200 min.
1. Stap

Los de gist op in warm water in een kleine kom, voeg suiker toe en laat 15 minuten staan zodat de gist kan beginnen werken.

2. Stap

Meng in een grote kom het meel met het zout. Voeg er actieve gist aan toe. Kneed het deeg tot een gelijkmatige consistentie. Als het gelukt is, dek de kom af met een doek en laat het een uur op een warme plaats staan.

3. Stap

Na dit tijdsbestek zou het deeg in volume moeten verdubbelen. Kneed het opnieuw voor ongeveer 5 minuten, en vorm dan een brood. Plaats het deeg in een ingevette broodvorm of leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.

4. Stap

Bedek de vorm met een doek en laat nog 30 minuten staan. Gedurende deze tijd moet het deeg opnieuw rijzen.

5. Stap

Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood 30-35 minuten, tot het goudbruin en knapperig is. Haal na het bakken het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Vergelijkbare recepten

Cesminaz
Cesminaz
Voorvertoning van recept Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling
Videorecepten

Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling

Fijn, rijzig deeg gevuld met een verbazingwekkende vulling gemaakt van een combinatie van wilde knoflook en kaas. Wilde knoflook is gezond, smaakvol en veelzijdig in de keuken.

Fit bananenbrood

Een gezond en voedzaam alternatief voor gewoon brood. Bananenbrood zit vol vezels en eiwitten die ons lang verzadigen. Het smaakt ook geweldig de volgende dag, dus we kunnen het van tevoren bereiden en zo een snel ontbijt of een tussendoortje hebben.

Huisgemaakt aardappelbrood

Dit recept voor aardappelbrood is eenvoudig en gemakkelijk thuis te bereiden.

Brood van gist

Dit recept is een eenvoudige manier om thuis knapperig brood van gist te bereiden.

Iers zelfgemaakt brood zonder gist

Dit traditionele Ierse brood is eenvoudig te bereiden en vereist geen gist.

Glutenvrij brood zonder gist

Dit recept voor glutenvrij brood zonder gist is ideaal voor mensen met coeliakie, glutenintolerantie, of voor degenen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor traditioneel brood.

Roggebrood uit de huisbakkerij

Huisgebakken brood is altijd vers en smakelijk. Dit recept stelt u in staat om perfect luchtig en aromatisch roggebrood te bakken in uw eigen keuken.

Vergelijkbare recepten

Cesminaz
Cesminaz
Voorvertoning van recept Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling
Videorecepten

Zachte gekweekte broodjes met knoflook-kaasvulling

Fijn, rijzig deeg gevuld met een verbazingwekkende vulling gemaakt van een combinatie van wilde knoflook en kaas. Wilde knoflook is gezond, smaakvol en veelzijdig in de keuken.

Fit bananenbrood

Een gezond en voedzaam alternatief voor gewoon brood. Bananenbrood zit vol vezels en eiwitten die ons lang verzadigen. Het smaakt ook geweldig de volgende dag, dus we kunnen het van tevoren bereiden en zo een snel ontbijt of een tussendoortje hebben.

Huisgemaakt aardappelbrood

Dit recept voor aardappelbrood is eenvoudig en gemakkelijk thuis te bereiden.

Brood van gist

Dit recept is een eenvoudige manier om thuis knapperig brood van gist te bereiden.

Iers zelfgemaakt brood zonder gist

Dit traditionele Ierse brood is eenvoudig te bereiden en vereist geen gist.

Glutenvrij brood zonder gist

Dit recept voor glutenvrij brood zonder gist is ideaal voor mensen met coeliakie, glutenintolerantie, of voor degenen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor traditioneel brood.

Roggebrood uit de huisbakkerij

Huisgebakken brood is altijd vers en smakelijk. Dit recept stelt u in staat om perfect luchtig en aromatisch roggebrood te bakken in uw eigen keuken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten