ADVERTENTIE

Bron :: JRP Studio from Canva

Snickers zonder bakken

Ik ben een grote fan van desserts op basis van noten en ik ben dol op chocolade, dus deze traktatie is een van mijn favorieten. Het is een geweldig alternatief voor de traditionele Snickers-repen en heeft als extra voordeel dat je het niet hoeft te bakken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 200 g Pinda's Toegevoegd aan
  • 15 pcs Dadels zonder pit Toegevoegd aan
  • 3 lepels Natuurlijke pindakaas Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 3 lepels Ongezoet cacaopoeder Toegevoegd aan
  • 3 lepels Honing Toegevoegd aan
  • Zeezout (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Maal de noten in een blender tot een fijne ĸawałĸi. Verwerk ze niet tot een volledig gladde pasta, de stukjes noot zullen textuur toevoegen aan de repen.

2. Stap

Voeg de pindakaas, dadels en vanille-extract toe. Meng alle ingrediënten tot een kleverige, homogene pasta. Als het mengsel te droog is, voeg dan een paar eetlepels water toe.

3. Stap

Doe het mengsel over in een plastic bak bekleed met bakpapier. Maak plat met een spatel of lepel. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

4. Stap

Meng de cacao en honing in een kleine pan op laag vuur en roer tot je een glad chocoladeglazuur hebt.

5. Stap

Haal het mengsel uit de koelkast en giet het chocoladeglazuur er gelijkmatig overheen. Bestrooi met een licht snufje zeezout, indien gebruikt.

6. Stap

Zet nog een uur in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.

7. Stap

Haal ze er daarna uit en snijd ze in porties. Bewaar de Snickersrepen in de koelkast.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten