ADVERTENTIE

Bron :: Volodymyr Melnyk from Canva

Sinaasappellikeur

Zelfgemaakte sinaasappellikeur maken is een beproefde manier om seizoensgebonden citrusvruchten te gebruiken. Als je het drinkt waan je je in het zonnige Italië, zelfs als het buiten grijs en koud is. De zelfgemaakte likeur heeft een bijzonder intense en natuurlijke sinaasappelsmaak en is ideaal om te serveren aan het einde van een maaltijd, als bijgerecht bij desserts of als ingrediënt in andere cocktails.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 5 onbespoten Sinaasappels Toegevoegd aan
  • 1 l Geest Toegevoegd aan
  • 800 g Suiker Toegevoegd aan
  • 12 l Wateren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Begin met het voorbereiden van de sinaasappels - ze moeten goed gewassen en gedroogd zijn. Schil de sinaasappels voorzichtig - het is belangrijk om het witte, bittere laagje er niet af te schillen. Ik raad aan om een zo dun mogelijke dunschiller te gebruiken om de schil te schillen - het moeten dunne reepjes zijn zonder een spoor van wit vruchtvlees.

2. Stap

Doe de sinaasappelschil in een grote pot en giet er dan de gedistilleerde drank bij. Sluit de pot goed af en zet hem minstens 2-4 weken weg op een donkere, koele plek. Het is een goed idee om de pot af en toe te schudden, zodat de ingrediënten beter samenkomen.

3. Stap

Na deze tijd bereiden we de suikersiroop. Doe de suiker en het water in een pan met zware bodem en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.

4. Stap

Daarna wordt de spiritus met de sinaasappels gezeefd door een zeef en vervolgens door een dikke kaasdoek - we hebben een echt heldere vloeistof nodig.

5. Stap

Voeg de afgekoelde siroop toe aan de gezeefde vloeistof, roer en giet over in een fles. Sluit de fles goed af.

6. Stap

De afgewerkte likeur moet nog ongeveer 2 weken staan zodat de ingrediënten zich beter kunnen combineren en harmoniseren. Na deze tijd is de likeur klaar voor consumptie!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten