ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Saus van gedroogde champignons met room

Deze saus van gedroogde paddenstoelen met room heeft een diepe maar delicate smaak. De room geeft de saus een romige consistentie en helpt de sterke paddenstoelensmaak in balans te brengen. Het is een van mijn favoriete sauzen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 50 g Gedroogde paddenstoelen Toegevoegd aan
  • 2 Lepels boter Toegevoegd aan
  • 1 stuk Middelgrote ui Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 200 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Week de gedroogde paddenstoelen in water en laat ze ongeveer 30 minuten zwellen. Giet na deze tijd de paddenstoelen af, maar giet het water niet af - het zal nuttig zijn in de saus. Ik laat de paddenstoelenbouillon meestal even staan om de onzuiverheden te laten bezinken en zeef hem dan voorzichtig.

2. Stap

Snijd de ui fijn en hak de knoflook grof. Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en transparant zijn.

3. Stap

Voeg de gezwollen champignons toe aan de pan en bak ze zachtjes samen met de ui en knoflook.

4. Stap

Giet vervolgens de bouillon waarin de champignons zijn opgezwollen in de pan en laat dit koken tot het volume met de helft is verminderd. Hierdoor krijgt de saus een intensere paddenstoelensmaak.

5. Stap

Voeg als laatste de room toe aan de pan en roer. Laat de saus even sudderen zodat de room goed kan binden met de andere ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Portwijn saus

Een rijke en smaakvolle portwijn saus, perfect als begeleiding bij geroosterd vlees of wild.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Zoete chilisaus

Zoete chilisaus is een van mijn favoriete toevoegingen aan de maaltijd. Ik vind hem het lekkerst bij gebakken kipreepjes of als dip voor loempia's. Dit recept is heel eenvoudig

Snelle champignonroomsaus

Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Portwijn saus

Een rijke en smaakvolle portwijn saus, perfect als begeleiding bij geroosterd vlees of wild.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Zoete chilisaus

Zoete chilisaus is een van mijn favoriete toevoegingen aan de maaltijd. Ik vind hem het lekkerst bij gebakken kipreepjes of als dip voor loempia's. Dit recept is heel eenvoudig

Snelle champignonroomsaus

Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

530 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

367 recepten