ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Armbrust Anna

Roofpot met gehakt rustiek feesteten

Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 500 Gram Rundergehakt Toegevoegd aan
  • 3 gemiddelde grootte Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l runderbouillon Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon tomatenpuree Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Paprikapoeder Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon plantaardige olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Voor het rovershoarma-recept pel je eerst de ui en knoflook en snijd je ze fijn. Schil vervolgens de wortelen en aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Zorg ervoor dat alle stukken ongeveer even groot zijn zodat ze gelijkmatig gaar worden.

2. Stap

Verhit de plantaardige olie in een grote pan. Voeg dan het gehakt toe en bak het tot het bruin en kruimelig is. Ik raad aan om het gehakt niet te veel te bakken, maar lekker sappig te houden.

3. Stap

Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan het vlees in de pan en bak 2-3 minuten tot het zacht is. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, anders kan hij bitter worden.

4. Stap

Voeg nu de tomatenpuree, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de aardappelen en wortelen toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

5. Stap

Voeg tot slot de runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en dek de pan af. Laat het stoofpotje ongeveer 1 uur sudderen tot de groenten zacht zijn en de smaken goed gemengd zijn.

6. Stap

En daar heb je het - een stevige, heerlijke roversstoofpot die perfect is voor een familiediner of een gezellig weekend thuis bij de open haard in de tuin. Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Hartig goulash stoofpot recept

Goulash stoofpot is een gerecht dat we graag serveren in ons gezin. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en het is een gerecht dat vooral lekker is op koude winterdagen. Bevredigend rundvlees wordt gekookt met groenten en tomaten om een stevige soep te maken. Ook al duurt de bereiding langer, het resultaat is overtuigend qua smaak en textuur.

Traditionele stevige worstsoep op grootmoeders wijze

Deze worstsoep doet me denken aan de onvergetelijke dagen die ik met mijn oma heb doorgebracht. Haar soepen waren altijd vol van smaak en ze kon heerlijke maaltijden toveren met eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een van mijn absolute favorieten en ik weet zeker dat jij en je geliefden er ook van zullen smullen!

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Preisoep met gehakt - Comfort Food

Ik heb deze preisoep met gehakt al ontelbare keren gemaakt, omdat het een favoriet is bij mijn familie. Hij is heerlijk smaakvol, hartig en verwarmend - precies iets voor koude dagen. Maar hij smaakt ook heerlijk in de overgangsperiode of op iets koelere lentedagen.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Middernachtsoep

Deze hartige soep is uitstekend geschikt voor de late uurtjes. Ze is rijk aan smaak en kan eenvoudig en snel bereid worden. Perfect voor een gezellige bijeenkomst of een oudejaarsfeest.

Gehaktsoep "Chili Con Carne

Een stevige en pittige soep, perfect voor een gezellige maaltijd bij koud weer. Deze soep is een klassieker in mijn familie. Het recept maakt veel - dus maak je klaar voor heerlijke restjes of diepvriesmaaltijden, het is volgestopt met groenten en kruiden zodat je kunt genieten van alle smaken van de Mexicaanse keuken.

Vergelijkbare recepten

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Hartig goulash stoofpot recept

Goulash stoofpot is een gerecht dat we graag serveren in ons gezin. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en het is een gerecht dat vooral lekker is op koude winterdagen. Bevredigend rundvlees wordt gekookt met groenten en tomaten om een stevige soep te maken. Ook al duurt de bereiding langer, het resultaat is overtuigend qua smaak en textuur.

Traditionele stevige worstsoep op grootmoeders wijze

Deze worstsoep doet me denken aan de onvergetelijke dagen die ik met mijn oma heb doorgebracht. Haar soepen waren altijd vol van smaak en ze kon heerlijke maaltijden toveren met eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een van mijn absolute favorieten en ik weet zeker dat jij en je geliefden er ook van zullen smullen!

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Preisoep met gehakt - Comfort Food

Ik heb deze preisoep met gehakt al ontelbare keren gemaakt, omdat het een favoriet is bij mijn familie. Hij is heerlijk smaakvol, hartig en verwarmend - precies iets voor koude dagen. Maar hij smaakt ook heerlijk in de overgangsperiode of op iets koelere lentedagen.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Middernachtsoep

Deze hartige soep is uitstekend geschikt voor de late uurtjes. Ze is rijk aan smaak en kan eenvoudig en snel bereid worden. Perfect voor een gezellige bijeenkomst of een oudejaarsfeest.

Gehaktsoep "Chili Con Carne

Een stevige en pittige soep, perfect voor een gezellige maaltijd bij koud weer. Deze soep is een klassieker in mijn familie. Het recept maakt veel - dus maak je klaar voor heerlijke restjes of diepvriesmaaltijden, het is volgestopt met groenten en kruiden zodat je kunt genieten van alle smaken van de Mexicaanse keuken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

534 recepten

Ontbijt

85 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

559 recepten

Dessert

329 recepten

Gebak

150 recepten

Taarten

70 recepten

Vleesgerechten

280 recepten

Pasta

78 recepten