ADVERTENTIE
Rolade zonder bloem

Rolade zonder bloem

Rolades... weer een dankbaar, lekker romig dessert. Bezoekers prijzen het altijd. Dit keer een notenversie met chocoladecrème, ook nog eens glutenvrij.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Lichaam

  • 100 g gemalen noten Toegevoegd aan
  • 5 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 70 g Riet suiker Toegevoegd aan

Vulling

  • 250 g kwark fijn Toegevoegd aan
  • 80 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 80 g Chocolade Toegevoegd aan
  • 1 stukjes banaan Toegevoegd aan

Veld

  • 20 g Chocolade Toegevoegd aan
  • melk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

We kloppen de dooiers met suiker. We mengen er noten doorheen. Ten slotte mengen we geslagen eiwitten erdoor.

2. Stap

Giet het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier, bestrijk deze met boter/olie. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 minuten.

3. Stap

Haal de gebakken cake uit de oven, rol het op, wikkel het in een theedoek en laat het afkoelen.

4. Stap

We kloppen slagroom voor de crème. Pureer de banaan of mix deze en meng met de kwark. Smelt de chocolade. Wanneer deze een beetje afgekoeld is, roer je lepel voor lepel de kwarkcrème erdoor om te voorkomen dat deze stremt. Voeg tenslotte de slagroom toe.

5. Stap

Breng de room aan op de afgekoelde romp. Laat een deel van de room voor de bovenkant van de rol. Rol het op. Smeer met de resterende room.

6. Stap

We bereiden de glazuur voor. Breek de chocolade in een kom, voeg een beetje melk toe en verwarm in de magnetron. Voeg melk toe afhankelijk van de consistentie. Bedek de rol met glazuur en koel in de koelkast.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten