ADVERTENTIE

Bron :: congerdesign from Pixabay

Rode biet met mierikswortel

Gezond bijgerecht voor het hoofdgerecht - rode biet met mierikswortel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Biet Toegevoegd aan
  • 20 g mierikswortel Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Wijnazijn Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Begin met het schoonmaken en schrapen van je bieten. Het is belangrijk om het goed te wassen, zodat je geen zand of ander vuil in het laatste stadium krijgt.

2. Stap

Snijd de bieten in kleinere stukken en leg ze in een kom met water. Om te voorkomen dat ze hun typische robijnrode kleur verliezen, voeg je een beetje citroensap toe om de bieten fris en mooi gekleurd te houden.

3. Stap

Kook de bieten vervolgens gaar in gezouten water. Je kunt ook een beetje suiker aan het water toevoegen om de natuurlijke zoetheid van de bieten te versterken.

4. Stap

Terwijl de bietjes koken, maak je de mierikswortel klaar. Rasp het fijn. Hier geldt de gouden regel dat hoe meer mierikswortel, hoe heter het resultaat zal zijn. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan medium heet.

5. Stap

Giet de bieten na het koken af en laat ze afkoelen. Als ze al koud zijn, voeg je de geraspte mierikswortel toe, zout je ze en breng je ze op smaak met wijnazijn.

6. Stap

Meng tot slot alles goed door elkaar en serveer als bijgerecht bij vlees of als aparte lekkere en gezonde salade.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Vleesgerechten

438 recepten

Havervlokken

29 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten