ADVERTENTIE

Bron :: Karen Corbo von Pixabay

Rocky Roads - recept klaar in 20 minuten en zonder bakken

Rocky Road is een van mijn favoriete zoetigheden die ik steeds opnieuw maak. Rijke chocolade gecombineerd met knapperige koekjes en zoete marshmallows zorgt voor een unieke smaakcombinatie die zowel volwassenen als kinderen heerlijk vinden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 400 g bitterzoete chocolade Toegevoegd aan
  • 150 g boter Toegevoegd aan
  • 3 Eetlepel Van elke siroop Toegevoegd aan
  • 200 g boterkoekjes Toegevoegd aan
  • 100 g Mini-marshmallows Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Bekleed een rechthoekige bakplaat (ongeveer 23 x 33 cm) met bakpapier. Het is belangrijk dat het papier over de randen hangt.

2. Stap

Doe de chocolade, boter en siroop in een grote hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan kokend water (de kom mag het water niet raken) en roer het mengsel om de ingrediënten te smelten. Het chocolademengsel kan ook in de magnetron worden verwarmd, maar dan op een lage stand om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.

3. Stap

Doe de koekjes in een plastic zak en plet ze in grote stukken met een deegroller.

4. Stap

Wanneer het chocolademengsel glad is, haal je het van het vuur en laat je het lichtjes afkoelen. Voeg dan de gemalen koekjes en marshmallows toe en meng goed. Giet het mengsel in de voorbereide vorm en verdeel gelijkmatig. Zet het mengsel minstens 2 uur of een nacht in de koelkast om goed op te stijven. Snijd de Rocky Road vervolgens met een scherp mes in stukken. Vierkante stukken zijn naar mijn mening het lekkerst, maar je kunt ze in elke gewenste vorm serveren.

Vergelijkbare recepten

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Florentijnse koekjes Amandelkoekjes

Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!

Chocolade salami dessert zonder bakken

Een paar jaar geleden maakte ik deze chocoladesalami voor het eerst en sindsdien is het een van mijn favoriete toetjes geworden. Het heeft niet alleen een unieke smaak en uiterlijk, het is ook makkelijk te bereiden en perfect als klein zoet tussendoortje of bij de koffie.

Zelfgemaakt koekjesdeeg à la Thermomix

Dit recept is al heel lang een traditie bij ons thuis. Ik heb het vaak in mijn eigen keuken gemaakt met mijn vertrouwde Thermomix en ik heb het altijd makkelijk gevonden om de perfecte consistentie voor het koekjesdeeg te krijgen. Ik hoop dat je het net zo lekker vindt als wij!

Oreo chocolaatjes slechts 4 ingrediënten

Ik heb dit recept voor Oreo chocolaatjes gemaakt voor een feestje en het was absoluut een hit! Ze zijn ongelooflijk makkelijk te maken en het resultaat is gewoonweg heerlijk - een perfecte traktatie voor alle Oreo-liefhebbers. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor de Oreo chocolaatjes.

Zelfgemaakte gebroken chocolade als cadeau

Dit is een eenvoudig recept voor zelfgemaakte gebroken chocolade dat ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd. Het is een fantastische manier om individuele, heerlijke traktaties te maken die zowel bij volwassenen als kinderen in de smaak vallen. Varieer naar wens met de toppings - ze geven de chocolade een heel eigen karakter - het perfecte kerstcadeau!

Eiwitkoekjes met noten

Ik maak altijd graag dit recept voor eiwitkoekjes als ik na het bakken een restje eiwit over heb. Het is supermakkelijk en de koekjes zijn heerlijk en bevatten veel eiwitten. Ze zijn perfect als tussendoortje of voor onderweg.

Bereid zoet korstdeeg

Een boterkorstdeeg vormt de basis voor veel klassieke taarten en cakes. Ik heb dit gebak al honderden keren gemaakt en het is altijd fascinerend om te zien hoe zulke eenvoudige ingrediënten tot zoiets lekkers kunnen worden verwerkt. Het belangrijkste is dat de boter echt koud is en snel wordt verwerkt om het best mogelijke resultaat te krijgen.

Vergelijkbare recepten

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Florentijnse koekjes Amandelkoekjes

Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!

Chocolade salami dessert zonder bakken

Een paar jaar geleden maakte ik deze chocoladesalami voor het eerst en sindsdien is het een van mijn favoriete toetjes geworden. Het heeft niet alleen een unieke smaak en uiterlijk, het is ook makkelijk te bereiden en perfect als klein zoet tussendoortje of bij de koffie.

Zelfgemaakt koekjesdeeg à la Thermomix

Dit recept is al heel lang een traditie bij ons thuis. Ik heb het vaak in mijn eigen keuken gemaakt met mijn vertrouwde Thermomix en ik heb het altijd makkelijk gevonden om de perfecte consistentie voor het koekjesdeeg te krijgen. Ik hoop dat je het net zo lekker vindt als wij!

Oreo chocolaatjes slechts 4 ingrediënten

Ik heb dit recept voor Oreo chocolaatjes gemaakt voor een feestje en het was absoluut een hit! Ze zijn ongelooflijk makkelijk te maken en het resultaat is gewoonweg heerlijk - een perfecte traktatie voor alle Oreo-liefhebbers. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor de Oreo chocolaatjes.

Zelfgemaakte gebroken chocolade als cadeau

Dit is een eenvoudig recept voor zelfgemaakte gebroken chocolade dat ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd. Het is een fantastische manier om individuele, heerlijke traktaties te maken die zowel bij volwassenen als kinderen in de smaak vallen. Varieer naar wens met de toppings - ze geven de chocolade een heel eigen karakter - het perfecte kerstcadeau!

Eiwitkoekjes met noten

Ik maak altijd graag dit recept voor eiwitkoekjes als ik na het bakken een restje eiwit over heb. Het is supermakkelijk en de koekjes zijn heerlijk en bevatten veel eiwitten. Ze zijn perfect als tussendoortje of voor onderweg.

Bereid zoet korstdeeg

Een boterkorstdeeg vormt de basis voor veel klassieke taarten en cakes. Ik heb dit gebak al honderden keren gemaakt en het is altijd fascinerend om te zien hoe zulke eenvoudige ingrediënten tot zoiets lekkers kunnen worden verwerkt. Het belangrijkste is dat de boter echt koud is en snel wordt verwerkt om het best mogelijke resultaat te krijgen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten