ADVERTENTIE

Bron :: karamba70 via iStockPhotos

Recept voor "Kerstkoekjes

Dit recept voor kerstkoekjes is een absolute must voor mijn familie tijdens de feestdagen. Het perfectioneren van deze lekkernijen vergt wat oefening en veel liefde. Maar als je eenmaal de hemelse geur hebt ervaren die je huis vult terwijl deze lekkernijen in de oven bakken, zul je jaar na jaar met plezier naar dit recept terugkeren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
40
  • 225 g Boter, zacht Toegevoegd aan
  • 200 g Witte suiker Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel vanille-essence Toegevoegd aan
  • 375 g Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 150 g Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om kerstkoekjes te bakken, begin je met het kloppen van de verzachte boter en witte suiker in een grote mengkom tot ze mooi luchtig zijn. Deze stap mag je niet overslaan, want juist het kloppen van de boter en suiker zorgt voor zachte en tedere koekjes.

2. Stap

Klop nu één voor één de eieren erdoor. Zorg ervoor dat het eerste ei volledig is opgenomen voordat je het tweede toevoegt. Voeg nu de vanille toe en klop alles goed door elkaar.

3. Stap

Meng in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg deze droge ingrediënten geleidelijk toe aan je botermengsel. Roer net zo lang tot er geen bloem meer zichtbaar is om een taai koekje te voorkomen.

4. Stap

Gebruik een ijsschep of een eetlepel om balletjes van het deeg te vormen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen de koekjes laat zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakken.

5. Stap

Bak de koekjes ongeveer 8-10 minuten op 190°C, of tot ze licht goudbruin zijn aan de randen. Ze kunnen nog een beetje zacht zijn in het midden, maar ze zullen steviger worden als ze afkoelen.

6. Stap

Als je de kerstkoekjes uit de oven haalt, laat ze dan een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt. Zodra ze helemaal zijn afgekoeld, bestuif je de kerstkoekjes royaal met poedersuiker voor een mooie besneeuwde look.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten