ADVERTENTIE
Prachtige kwarktaart voor bij de koffie

Prachtige kwarktaart voor bij de koffie

Geraspte cacaodeeg met kwark en kersen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

MAND

  • 200 g Gladde spelt volkorenmeel Toegevoegd aan
  • 1 Artikel vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 4 el bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 12 poeder Naar het brood Toegevoegd aan
  • 2 el cacao Toegevoegd aan
  • 12 Dooiers Toegevoegd aan
  • 125 g verzachte boter Toegevoegd aan

KERSEN MIX

  • 1 Kersenjam Toegevoegd aan
  • 200 g Bevroren kersen Toegevoegd aan
  • 2 el suiker Toegevoegd aan
  • 1 el Zetmeel Toegevoegd aan

GEREEDSCHAP

  • 200 g Ricotta Toegevoegd aan
  • 200 g Korrelige kwark of fijn Toegevoegd aan
  • 3 el Poedersuiker honing Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Vanillesuiker naar smaak Toegevoegd aan
  • 12 pakketten vanillepudding Toegevoegd aan
  • 12 Dooiers Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Eiwit Toegevoegd aan
  • Een beetje Van citroenschil Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

DEEG: Meng de droge en natte ingrediënten apart. Maak dan met je handen een ronde massa van het deeg, wikkel het in folie en doe het minstens 1 uur in de vriezer.

Prachtige kwarktaart voor bij de koffie - stap voor stap bereiding 1
2. Stap

Na een uur raspen we de helft van het deeg op een ingevette bakplaat en kloppen het een beetje met onze handen. We bakken het op 180°C/5 min. Smeer de hete korst in met jam.

Prachtige kwarktaart voor bij de koffie - stap voor stap bereiding 1
3. Stap

KERSMIX: We kunnen kersencompote gebruiken of bevroren kersen laten koken, voeg suiker toe en verdikken met zetmeel opgelost in een beetje water. We roeren tot het dik wordt. Laat het mengsel een beetje afkoelen en verspreid het dan over het deeg dat is ingesmeerd met jam.

Prachtige kwarktaart voor bij de koffie - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

GLAZUURLAAG: We kloppen het eiwit. We mengen de rest van de ingrediënten samen en voegen dan het geklopte eiwit toe. We brengen het aan op het kersenmengsel.

Prachtige kwarktaart voor bij de koffie - stap voor stap bereiding 1
5. Stap

Strooi de tweede helft van de kaas erover en bak het. 180°C/ongeveer 35 min. Na het bakken laten we de taart volledig afkoelen en bewaren we deze in een afgesloten doos in de koelkast, zodat deze zacht blijft.

Prachtige kwarktaart voor bij de koffie - stap voor stap bereiding 1

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten