ADVERTENTIE

Bron :: ratmaner from Getty Images

Pompoenketchup

Zelfgemaakte pompoenketchup, met toevoeging van kruidige specerijen. Perfecte aanvulling op vlees en broodjes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Hoofdcomponenten

  • 1 stuk Grote pompoen Toegevoegd aan
  • 500 g suiker Toegevoegd aan
  • 100 milliliter wijnazijn Toegevoegd aan

Kruiden

  • 1 theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Anjers Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Schil de pompoen, snijd het in blokjes, verwijder de zaadnesten. Plaats de gesneden pompoen in een grote pot.

2. Stap

Voeg suiker, azijn en alle kruiden toe aan de pot. Roer.

3. Stap

Kook op middelhoog vuur voor ongeveer een uur, tot de pompoen zacht is en de saus dikker wordt.

4. Stap

Giet de hete ketchup in schone potten, draai ze onmiddellijk dicht. Laat ze afkoelen.

5. Stap

Bewaar op een koele plaats. Smakelijk eten!

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Verfijnde Rodekool uit een Pot

Dit eenvoudige recept helpt u om de smaakervaring van rodekool uit een pot te verbeteren. Met slechts een paar extra ingrediënten wordt de rodekool een fijn bijgerecht, dat perfect past bij geroosterd vlees of vis.

Zoete en pittige pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten die je bijvoorbeeld zo kunt eten of in yoghurt.

Gegrilde hokkaido

Recept voor lekkere gegrilde hokkaido, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

Zo maak je griezelige eetbare halloween oogballen

Niets brengt de geest van Halloween beter naar boven dan de griezelige aanblik van eetbare oogballen die je aanstaren. Bereid je voor op een heerlijke gil van afgrijzen van je gasten als je deze griezelige traktaties voorgeschoteld krijgt.

Salade met prei

Eenvoudige bijgerecht

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Verfijnde Rodekool uit een Pot

Dit eenvoudige recept helpt u om de smaakervaring van rodekool uit een pot te verbeteren. Met slechts een paar extra ingrediënten wordt de rodekool een fijn bijgerecht, dat perfect past bij geroosterd vlees of vis.

Zoete en pittige pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten die je bijvoorbeeld zo kunt eten of in yoghurt.

Gegrilde hokkaido

Recept voor lekkere gegrilde hokkaido, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

Zo maak je griezelige eetbare halloween oogballen

Niets brengt de geest van Halloween beter naar boven dan de griezelige aanblik van eetbare oogballen die je aanstaren. Bereid je voor op een heerlijke gil van afgrijzen van je gasten als je deze griezelige traktaties voorgeschoteld krijgt.

Salade met prei

Eenvoudige bijgerecht

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten