Bron :: Pixabay: RitaE
Pompoen- en linzensoep - Recept door Agata
Deze hartige veganistische pompoensoep is bijzonder verwarmend in het koude seizoen. Het recept is snel en gemakkelijk te bereiden.
Ingrediënten
- 500 g Pompoen uit Hokkaido
- 400 g Linzen
- 1 gemiddelde grootte Ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 l groentebouillon
- 2 Tablespoon olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Pompoenolie voor garnering
- Verse peterselie om te garneren
Laatste folders
Procedure
Was de pompoen en snijd hem in blokjes.
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de pompoen en de gewassen linzen toe en bak ongeveer 5 minuten. Deze stap helpt om de smaak van de groenten te intensiveren. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer. Deze stap is heel belangrijk om de perfecte, fluweelzachte consistentie van de soep te krijgen. Breng de pompoen-linzensoep op smaak met zout en peper en voeg naar smaak verse kruiden toe. Besprenkel de pompoen-linzensoep met pompoenolie en garneer met verse peterselie voor het opdienen.