ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: mhburton

Omelet verse geitenkaas

De pittigheid van de geitenkaas vormt een perfecte aanvulling op de luchtige eieren en verse kruiden, waardoor dit gerecht een goed afgeronde traktatie is, en dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het voedzaam is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 4 Grote eieren Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 tbls boter Toegevoegd aan
  • 12 Kop Geitenkaas, verkruimeld Toegevoegd aan
  • 2 tbls Verse kruiden naar keuze (bv. bieslook peterselie tijm) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Begin met het breken van je eieren in een kom. Klop ze goed door tot je een egaal geel mengsel hebt. Voeg tijdens het mengen het zout en de zwarte peper toe. Je kunt je eieren het beste kruiden voordat ze in de pan gaan voor een gelijkmatig gekruide omelet.

2. Stap

Verhit de olijfolie en boter in een pan met antiaanbaklaag die geschikt is voor omeletten (een diameter van ongeveer 20 cm werkt goed) op middelhoog vuur. Olijfolie voorkomt dat boter aanbrandt, terwijl boter een lekkere smaak toevoegt.

3. Stap

Zodra de pan is verwarmd en de boter is gesmolten, giet je het eimengsel in de pan. Laat het ongestoord bakken tot het begint te stollen aan de randen, meestal duurt dit ongeveer 2-3 minuten. Geduld is in dit stadium de sleutel.

4. Stap

Als je omelet begint op te stijven, strooi je de verkruimelde geitenkaas gelijkmatig over de helft van de omelet. Niet te veel om de structuur van de omelet te behouden.

5. Stap

Til nu de rand van de omelet op met een spatel en vouw hem dubbel. Bak nog een minuut, of tot de kaas begint te smelten. Als je je omelet liever wat gaarder hebt, dek de pan dan af voor deze stap.

6. Stap

Maak het af met een strooi verse kruiden vlak voor het opdienen. De kruiden voegen een levendige noot toe aan de rijke omelet.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten