ADVERTENTIE

Bron :: FomaA for Adobe Stock

Marokkaanse kip pastilla voorgerecht

Pastilla is een Marokkaans voorgerecht waarvan we genieten op feestdagen, bruiloften en speciale gelegenheden. De kip pastilla is een mix van zoete en hartige smaken met een krokant laagje filodeeg bovenop dat knispert als je het eet! De kip pastilla is iets tijdrovender om te bereiden, maar is een smaakvol succes!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Voor de kip:

  • 500 g Kippendijen of -borst Toegevoegd aan
  • 1 Fijn Blokjes ui Toegevoegd aan
  • 2 gesneden teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • Sap van een citroen Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Kurkuma Toegevoegd aan
  • Theelepel gember Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • gemalen zwarte peper Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 4 Eieren Toegevoegd aan
  • 150 g Gemalen amandelen Toegevoegd aan
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Kardemom Toegevoegd aan

Voor het deeg:

  • 8 Bladeren Filodeeg Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan
  • 50 g bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om de kip pastilla te maken, doe je eerst de kip in een pan met olijfolie samen met de ui, knoflook, citroensap en kruiden. Laat ongeveer 30 minuten koken op een middelhoog vuur.

2. Stap

Terwijl de kip kookt, rooster je de amandelen in een pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Dit geeft de vulling extra smaak.

3. Stap

Als de kip gaar is, haal je hem uit de pan en laat je hem afkoelen, snijd je hem in stukken of scheuren en zet je hem apart. Bewaar het vocht in de pan.

4. Stap

Klop de eieren los in de overgebleven vloeistof tot ze gaar zijn. Verkruimel en voeg toe aan het kipmengsel.

5. Stap

Voeg nu de geroosterde amandelen, poedersuiker en kruiden toe aan het mengsel en meng goed.

6. Stap

Bestrijk één filodeegvel met boter en verdeel er een laagje van het kip-amandel-ei mengsel over. Dek af met een tweede ingevet filodeegvel en vouw de zijkanten naar binnen om een pakketje te vormen. Bestrijk met de resterende boter.

7. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en bak de pastilla in 30 minuten goudbruin en knapperig.

8. Stap

Haal de kip pastilla uit de oven en bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten