ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: photoAC

Luchtige schuimgebakjes

Ik ben dol op schuimtaartkoekjes omdat ze licht en zoet zijn en gewoonweg heerlijk. Ze doen me altijd denken aan de kersttijd met mijn oma, die ze elk jaar maakte. Ik maakte vaak haar recept en leerde een paar trucjes om ze perfect te krijgen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
40
  • 4 eiwitten Toegevoegd aan
  • 250 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel citroensap Toegevoegd aan
  • bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Voor de schuimkoekjes klop je de eiwitten in een schone, droge kom schuimig. Een truc hierbij is dat de kom en de garde absoluut vetvrij moeten zijn, anders kan het eiwit niet stijf worden geklopt.

2. Stap

Voeg geleidelijk de suiker en een snufje zout toe en blijf kloppen tot de eiwitten stevige pieken vormen. Ik raad aan om de suiker heel langzaam toe te voegen zodat het helemaal oplost en de meringue mooi glad wordt.

3. Stap

Voeg het citroensap toe aan de eiwitten. Het citroensap werkt als een stabilisator en geeft de schuimkoekjes een licht fruitige noot.

4. Stap

Verwarm de oven voor op 100 graden. Vorm kleine hoopjes van het meringue mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier.

5. Stap

Laat de koekjes ongeveer 60 minuten in de oven staan tot ze droog en licht goudbruin zijn. Een belangrijke aanbeveling hierbij is dat de meringue niet te snel te donker wordt, anders wordt hij hard en bitter. Het is echter net zo belangrijk dat hij helemaal opdroogt, zodat hij zijn karakteristieke consistentie behoudt.

6. Stap

Haal de schuimkoekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Ze zullen een beetje hard worden als ze afkoelen. Bestuif de koekjes voor het serveren met poedersuiker.

Vergelijkbare recepten

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Thee koekjes veganistisch

Persoonlijk vind ik het heerlijk om deze scones te maken voor speciale gelegenheden of gewoon als ik zin heb in iets zoets. Het is een recept dat ik al vaak heb gemaakt en dat elke keer weer perfect lukt. Bovendien is het veganistisch en dus ideaal voor gasten met speciale dieetwensen.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Kerstkoekwafels

Dit is een recept voor wafeltjeskoekjes die ik elk jaar met Kerstmis maak voor mijn familie en vrienden. Ik herinner me nog de gezellige winterdagen waarop ik met mijn oma in de keuken stond om deze heerlijke peperkoekkoekjes te bakken. De ontbijtkoek op wafeltjes zoals in Neurenberg is makkelijk te bakken en smaakt heerlijk.

Eenvoudig kerstkoekjesrecept

Dit eenvoudige kerstkoekjesrecept is mijn persoonlijke aanbeveling voor de zoete feestdagen. In de loop der jaren heb ik het verschillende keren gemaakt in mijn eigen keuken en het is een absolute favoriet gebleken - voor mij en voor iedereen die het heeft mogen proberen. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en de bediening is gemakkelijk onder de knie te krijgen, zelfs voor beginners.

Vegan vanillekoekjes zonder ei

Dit zijn niet zomaar eivrije koekjes, met hun delicate vanillesmaak en kruimelige textuur smelten ze bijna in je mond. Ik heb dit recept gemaakt toen ik op zoek was naar een manier om heerlijke koekjes te bakken voor mijn vriendin die allergisch is voor eieren. In de loop der jaren is het steeds weer verbeterd en nu bak ik ze niet alleen met kerst, maar het hele jaar door.

Vergelijkbare recepten

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

Fantastisch lekkere amandelmakronen

Amandelmakronen zijn een absolute must in mijn familie tijdens de kerstperiode. Ze zijn zoet, knapperig en vol amandelsmaak. Met dit traditionele recept, dat ik keer op keer heb getest en verfijnd, zijn mijn amandelmakronen een regelrechte hit bij elke feestelijke gelegenheid.

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Thee koekjes veganistisch

Persoonlijk vind ik het heerlijk om deze scones te maken voor speciale gelegenheden of gewoon als ik zin heb in iets zoets. Het is een recept dat ik al vaak heb gemaakt en dat elke keer weer perfect lukt. Bovendien is het veganistisch en dus ideaal voor gasten met speciale dieetwensen.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Kerstkoekwafels

Dit is een recept voor wafeltjeskoekjes die ik elk jaar met Kerstmis maak voor mijn familie en vrienden. Ik herinner me nog de gezellige winterdagen waarop ik met mijn oma in de keuken stond om deze heerlijke peperkoekkoekjes te bakken. De ontbijtkoek op wafeltjes zoals in Neurenberg is makkelijk te bakken en smaakt heerlijk.

Eenvoudig kerstkoekjesrecept

Dit eenvoudige kerstkoekjesrecept is mijn persoonlijke aanbeveling voor de zoete feestdagen. In de loop der jaren heb ik het verschillende keren gemaakt in mijn eigen keuken en het is een absolute favoriet gebleken - voor mij en voor iedereen die het heeft mogen proberen. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en de bediening is gemakkelijk onder de knie te krijgen, zelfs voor beginners.

Vegan vanillekoekjes zonder ei

Dit zijn niet zomaar eivrije koekjes, met hun delicate vanillesmaak en kruimelige textuur smelten ze bijna in je mond. Ik heb dit recept gemaakt toen ik op zoek was naar een manier om heerlijke koekjes te bakken voor mijn vriendin die allergisch is voor eieren. In de loop der jaren is het steeds weer verbeterd en nu bak ik ze niet alleen met kerst, maar het hele jaar door.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten