ADVERTENTIE

Bron :: minadezhda from Getty Images

Lever in saus

Ik maak deze lever al jaren en het is een van mijn favoriete gerechten voor een snel en smakelijk diner. De elegante en smaakvolle mosterdroomsaus versterkt de smaak van de lever perfect en de ervaring heeft me geleerd hoe ik de lever op de juiste manier moet bereiden zodat hij mals en sappig is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Varkenslevers Toegevoegd aan
  • 2 pcs Uien Toegevoegd aan
  • 2 lepels Boter Toegevoegd aan
  • 1 glas bouillon Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 2 lepels Mosterd Toegevoegd aan
  • Zout, peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 lepels Meel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Helemaal aan het begin ontdoe ik de lever van pezen, vliezen en bloedvaten - een belangrijke stap om hem zacht en bitter te houden. Daarna snijd ik de lever in niet te dikke plakken.

2. Stap

In een kom giet ik de bloem, voeg zout en peper toe en meng. Ik wentel elk plakje lever door dit mengsel. Ik vind dat de lever hierdoor knapperiger wordt.

3. Stap

Ik snijd de ui in pluimen en bak deze in boter in een koekenpan goudbruin.

4. Stap

Ik deed de plakjes lever in de pan en bakte ze ongeveer 3 minuten aan beide kanten.

5. Stap

Daarna giet ik de bouillon erbij en voeg ik de mosterd toe. Ik roer alles door elkaar, breng het op smaak met zout en peper en laat het dan ongeveer 15 minuten sudderen.

6. Stap

Als laatste voeg ik de room toe en laat nog ongeveer 5 minuten koken. Gedurende deze tijd moet de saus indikken.

Vergelijkbare recepten

Schnitzel met room en tomatensaus

Ik ben dol op het moderniseren van klassieke gerechten en dit schnitzelrecept is daar een perfect voorbeeld van. In plaats van een traditionele Wiener Schnitzel te maken, heb ik een zoet-pikante saus toegevoegd die dit gerecht een hele nieuwe dimensie geeft. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en elke keer was het resultaat ongelooflijk enthousiast.

Pasta met paprikaroomsaus

Dit recept voor pasta met paprikaroomsaus is een echte traktatie voor iedereen die van romige pastagerechten houdt. Ik ontdekte het voor het eerst tijdens een reis naar Italië en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn keuken. De combinatie van zoete paprika, romige saus en smaakvolle pasta is uniek en onvergelijkbaar. Soms voeg ik geroosterde pijnboompitten toe om de textuur en smaak te versterken.

Gestoofde ganzenbouten uit de oven

Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.

Kipfilet met groentesalade

Snelle en gezonde kipfilet met groentesalade. Je kunt de groenten kiezen naar eigen smaak of wat je op dat moment in huis hebt.

Mierikswortelsaus met gerookt vlees

Bereid een huisgemaakte mierikswortelsaus met gerookt vlees. Dit recept is perfect voor de zondagse lunch of een andere speciale gelegenheid.

Varkenshaas met pruimen

Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.

Geroosterde kalkoenborst

Kalkoenfilet is een van mijn favoriete gerechten! Ik maakte dit recept voor het eerst met Kerstmis en sindsdien is het een van mijn handelsmerken in de thuiskeuken geworden. Het vlees is sappig, mals en aromatisch en de toevoeging van kruiden geeft het een unieke smaak. Het belangrijkste is echter de juiste baktijd - niet te kort zodat het vlees niet rauw is, maar ook niet te lang zodat het niet uitdroogt.

Wirsingkohlsoup

Een hartige en gezondheidsbevorderende wirsingkoolsoep. Ideaal voor koude dagen. De ingrediënten worden gewoon allemaal samen gekookt tot de kool zacht is!

Vergelijkbare recepten

Schnitzel met room en tomatensaus

Ik ben dol op het moderniseren van klassieke gerechten en dit schnitzelrecept is daar een perfect voorbeeld van. In plaats van een traditionele Wiener Schnitzel te maken, heb ik een zoet-pikante saus toegevoegd die dit gerecht een hele nieuwe dimensie geeft. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en elke keer was het resultaat ongelooflijk enthousiast.

Pasta met paprikaroomsaus

Dit recept voor pasta met paprikaroomsaus is een echte traktatie voor iedereen die van romige pastagerechten houdt. Ik ontdekte het voor het eerst tijdens een reis naar Italië en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn keuken. De combinatie van zoete paprika, romige saus en smaakvolle pasta is uniek en onvergelijkbaar. Soms voeg ik geroosterde pijnboompitten toe om de textuur en smaak te versterken.

Gestoofde ganzenbouten uit de oven

Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.

Kipfilet met groentesalade

Snelle en gezonde kipfilet met groentesalade. Je kunt de groenten kiezen naar eigen smaak of wat je op dat moment in huis hebt.

Mierikswortelsaus met gerookt vlees

Bereid een huisgemaakte mierikswortelsaus met gerookt vlees. Dit recept is perfect voor de zondagse lunch of een andere speciale gelegenheid.

Varkenshaas met pruimen

Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.

Geroosterde kalkoenborst

Kalkoenfilet is een van mijn favoriete gerechten! Ik maakte dit recept voor het eerst met Kerstmis en sindsdien is het een van mijn handelsmerken in de thuiskeuken geworden. Het vlees is sappig, mals en aromatisch en de toevoeging van kruiden geeft het een unieke smaak. Het belangrijkste is echter de juiste baktijd - niet te kort zodat het vlees niet rauw is, maar ook niet te lang zodat het niet uitdroogt.

Wirsingkohlsoup

Een hartige en gezondheidsbevorderende wirsingkoolsoep. Ideaal voor koude dagen. De ingrediënten worden gewoon allemaal samen gekookt tot de kool zacht is!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

522 recepten

Ontbijt

81 recepten

Laat ontbijt

96 recepten

Middagmaal

546 recepten

Dessert

325 recepten

Gebak

146 recepten

Taarten

67 recepten

Vleesgerechten

274 recepten

Pasta

76 recepten