ADVERTENTIE

Bron :: vikif from Getty Images

Kruimelcake met appels

Een kruimeltaart met appels die goed past bij koffie of thee.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 4 stuk Grote appels Toegevoegd aan
  • 200 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 150 g Suiker Toegevoegd aan
  • 125 g Boter Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verwarm eerst je oven voor op 180 graden Celsius.

2. Stap

Was terwijl de oven voorverwarmt de appels, schil ze, snijd het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakjes.

3. Stap

Meng de bloem, suiker, kaneel en bakpoeder in een kom. Als je van een sterkere kaneelsmaak houdt, kun je iets meer toevoegen. Ik doe het op deze manier en het resultaat is geweldig.

4. Stap

Voeg de boter toe, die koud moet zijn, en rasp hem. Als je warme boter gebruikt, wordt de crumble niet knapperig.

5. Stap

Voeg dan de eieren toe en meng goed. Het deeg moet de consistentie van kruimels hebben.

6. Stap

Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de helft van het deeg er gelijkmatig over.

7. Stap

Verdeel vervolgens de appels gelijkmatig over het deeg. Bestrooi royaal zodat ze na het bakken sappig blijven.

8. Stap

Bestrooi met de rest van het kruimeldeeg en bak de taart in een voorverwarmde oven. Bak ongeveer 45 minuten.

9. Stap

Laat de afgewerkte cake afkoelen en dan kun je hem snijden en serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten