ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : RitaE

Krokante eendenbout met rode wijnsaus

Ik kan me geen gezelligere zondagmiddag voorstellen dan genieten van een goed boek in de keuken met de geur van stovende eendenpoten. Ik heb vooral genoten van dit recept - de poten waren ongelooflijk mals en de huid krokant. Samen met de heerlijke rode wijnsaus een echte traktatie. En niet te vergeten de lichte zoetheid van de appel, die zorgt voor een perfecte balans met de smaak van de eendenbouten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Eendenpoten Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 2 Takje Verse rozemarijn Toegevoegd aan
  • 4 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 gesneden Uien Toegevoegd aan
  • 2 Medium aaseter Toegevoegd aan
  • 2 Appel Toegevoegd aan
  • 500 ml rode wijn Toegevoegd aan
  • 500 ml Pluimveebestand Toegevoegd aan
  • 2 lepel Honing Toegevoegd aan
  • 2 lepel olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 160 graden. Als eerste stap en tip uit mijn ervaring: verwijder het overtollige vel en vet van de eendenpoten. Dit zorgt later voor een perfect krokant vel. Zout en peper de poten royaal.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een braadslee. Voeg de eendenbouten toe en bak ze tot ze mooi bruin zijn. Deze Maillard-reactie zorgt voor een intense smaak en mag nooit worden overgeslagen.

3. Stap

Verwijder nu de eendenbouten en zet apart. Bak de wortels en uien in dezelfde braadslede tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflooktenen en rozemarijn toe en bak kort mee.

4. Stap

Doe nu de eendenpoten met de groenten terug in de braadslede. Voeg de appels toe, vul aan met rode wijn en laat ongeveer 1,5 uur in de braadslede garen. Serveer warm met bijgerechten voor een feestelijke maaltijd.

Vergelijkbare recepten

Gestoofde ganzenbouten uit de oven

Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.

Klassieke Krokante Eendensteak Frites

Duck Steak Frites zet de typische Franse lekkernij van steak frites op zijn kop door de goede oude biefstuk te vervangen door de verfijning van eend.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Hartig nekgebraad gebakken in de oven

Dit is een van mijn favoriete recepten voor een gezellig zondagdiner. Ik heb dit stevige nekgebraad al verschillende keren gemaakt en elke keer is het een absolute hit bij familie en vrienden. Het varkensnek wordt boterzacht en heeft een heerlijk knapperig korstje dat het onweerstaanbaar maakt. Ik hoop dat jullie net zo van dit recept genieten als ik.

Geroosterde varkensnek met kool en knoedel

Een traditioneel Slowaaks recept dat elke liefhebber van huisgemaakte keuken zal verrukken.

Eend met appels gebakken in een mouw

Een uitzonderlijk sappig gerecht dat perfect is voor familie- en feestmaaltijden. Aromatische eend, langzaam en ongelijk gebakken met appels, zal uw keuken vullen met een onvergetelijke geur. Hieronder vindt u een gedetailleerd recept.

Geroosterde kip in boter

Lekkere geroosterde boterkip waar we allemaal dol op zijn.

Varkenshaas met pruimen

Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.

Vergelijkbare recepten

Gestoofde ganzenbouten uit de oven

Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.

Klassieke Krokante Eendensteak Frites

Duck Steak Frites zet de typische Franse lekkernij van steak frites op zijn kop door de goede oude biefstuk te vervangen door de verfijning van eend.

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

Hartig nekgebraad gebakken in de oven

Dit is een van mijn favoriete recepten voor een gezellig zondagdiner. Ik heb dit stevige nekgebraad al verschillende keren gemaakt en elke keer is het een absolute hit bij familie en vrienden. Het varkensnek wordt boterzacht en heeft een heerlijk knapperig korstje dat het onweerstaanbaar maakt. Ik hoop dat jullie net zo van dit recept genieten als ik.

Geroosterde varkensnek met kool en knoedel

Een traditioneel Slowaaks recept dat elke liefhebber van huisgemaakte keuken zal verrukken.

Eend met appels gebakken in een mouw

Een uitzonderlijk sappig gerecht dat perfect is voor familie- en feestmaaltijden. Aromatische eend, langzaam en ongelijk gebakken met appels, zal uw keuken vullen met een onvergetelijke geur. Hieronder vindt u een gedetailleerd recept.

Geroosterde kip in boter

Lekkere geroosterde boterkip waar we allemaal dol op zijn.

Varkenshaas met pruimen

Varkenshaas met pruimen, een van mijn favoriete gerechten voor de zondagse lunch. Ik heb het al ontelbare keren klaargemaakt en elke keer is het heerlijk sappig en smaakvol.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten