ADVERTENTIE

Bron :: eakmoto271 from Canva

Knoflookolie

Recept voor knoflookolie, die zowel voor salades als voor marinades kan worden gebruikt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 500 ml Extra vierge olijfolie Toegevoegd aan
  • 10 Kruidnagels knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Lepel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Schil de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.

2. Stap

Giet de olijfolie in een kleine pan en voeg de knoflook toe.

3. Stap

Breng de olie aan de kook op middelhoog vuur en als de knoflook begint te borrelen, verlaag je het vuur tot laag.

4. Stap

Kook ongeveer 15 minuten langzaam, totdat de knoflook begint een gouden kleur te krijgen.

5. Stap

Haal de pot van het vuur en laat de olie met knoflook afkoelen tot kamertemperatuur.

6. Stap

Zeef de olie door een fijne zeef in een gesteriliseerde pot en voeg het zout toe.

7. Stap

Sluit goed en bewaar in de koelkast tot 2 maanden.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten