ADVERTENTIE

Bron :: Oksana Ermak for iStockPhotos

Knapperige speltkoekjes

Elke bakker, professioneel of amateur, weet dat experimenteren de sleutel is. In mijn keuken stelde ik mezelf de uitdaging om een zoet koekje te maken op basis van spelt. Mijn poging resulteerde in deze heerlijk knapperige speltkoekjes, die bij elke gelegenheid in de smaak vallen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 200 g speltbloem Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 100 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 1 TL bakpoeder Toegevoegd aan
  • Zest van een onbehandelde biologische citroen Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Begin voor het speltkoekjesrecept met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Beginners maken vaak de fout om deze stap over te slaan, maar juist voorverwarmen is essentieel voor perfecte bakresultaten.

2. Stap

Neem een grote kom en voeg het speltmeel, de suiker, het bakpoeder en het zout toe. De droge ingrediënten moeten altijd eerst gemengd worden. Voeg vervolgens de zachte boter en het ei toe.

3. Stap

Roer de ingrediënten eerst met een lepel en dan met je handen tot een glad deeg. Tip: Zet het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat je het later makkelijker kunt bewerken.

4. Stap

Zodra het deeg is afgekoeld, vorm je balletjes ter grootte van een walnoot en leg je ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Als ervaren bakker druk ik de balletjes plat met de onderkant van een glas om mooie gelijkmatige koekjes te krijgen.

5. Stap

Bak de speltkoekjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 12-15 minuten goudbruin. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze gaat eten. Je zult merken dat ze iets harder worden naarmate ze afkoelen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten