ADVERTENTIE

Bron :: Heike Rau for Adobe Stock

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 200 Gram Boter (kamertemperatuur) Toegevoegd aan
  • 150 Gram suiker Toegevoegd aan
  • 1 TL vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 2 Eigeel Toegevoegd aan
  • 400 Gram Meel Toegevoegd aan
  • 100 Gram Gemengde noten (hazelnoten, walnoten amandelen) grof gehakt Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Om de notenkoekjes te maken, klop je de boter, suiker, vanillesuiker en zout in een grote kom tot een romige massa. De boter moet zacht zijn, niet gesmolten, om een goede consistentie te krijgen.

2. Stap

Voeg de eidooiers toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.

3. Stap

Voeg geleidelijk de bloem toe en kneed het deeg tot het glad is. Je kunt dit met je handen doen of met een deegmachine.

4. Stap

Voeg dan de gehakte noten toe en blijf het deeg kneden tot de noten goed verdeeld zijn. Het gebruik van verschillende soorten noten geeft de koekjes een gevarieerde smaak en een interessante textuur.

5. Stap

Vorm het deeg tot een bal, dek het af en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Deze stap zorgt ervoor dat de koekjes hun vorm behouden tijdens het bakken.

6. Stap

Verwarm je oven voor op 180 graden en leg bakpapier op je bakplaten.

7. Stap

Vorm van het deeg kleine balletjes of, als je wilt, kleine "halve maantjes" of croissants en leg ze op de bakplaten. Versier eventueel met een noot bovenop.

8. Stap

Bak de notenkoekjes 15-20 minuten of tot ze lichtbruin zijn aan de randen.

9. Stap

Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en bestrooi ze daarna met een beetje poedersuiker. Ik hoop dat jullie net zo van deze heerlijke notenkoekjes genieten als ik!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten