ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : analogicus

Knapperige notenhoekjes beste recept ter wereld

Dit recept is mijn absolute beste versie van de klassieke notenhoek. Ik heb het ontelbare keren gemaakt en steeds weer geperfectioneerd tot ik de perfecte verhouding van ingrediënten en het beste bereidingsproces heb gevonden. Het resultaat is een zoete, knapperige traktatie die bij elke gelegenheid in de smaak valt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20

Voor het deeg:

  • 300 g Meel Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 200 g koude boter Toegevoegd aan
  • 2 dooier Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan

Voor de notenvulling:

  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 2 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 4 Eetlepel water Toegevoegd aan
  • 500 g Gemengde, gehakte noten Toegevoegd aan

En bovendien:

  • 200 g Pure chocolade om te garneren. Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om notenhoekjes te bakken, begin je met het deeg. Combineer de bloem, suiker, koude boter, eidooiers, vanillesuiker en zout in een kom. Werk de ingrediënten snel tot een glad deeg. Het is belangrijk om hier snel te werken, anders wordt de boter te zacht en wordt het deeg plakkerig.

2. Stap

Leg het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm en prik er een paar keer in met een vork. Dit voorkomt dat het deeg gaat borrelen tijdens het bakken.

3. Stap

Smelt voor de vulling de boter samen met de suiker, vanillesuiker en water in een pannetje. Voeg de gehakte noten toe en laat het mengsel iets afkoelen. Dit mengsel mag niet te heet worden op het deeg, anders kan het zacht worden.

4. Stap

Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over het deeg en bak ongeveer 25-30 minuten op 180 graden, of tot het oppervlak mooi goudbruin is. Zorg ervoor dat de noten niet te donker worden.

5. Stap

Als de cake is afgekoeld, snijd je hem in driehoeken van gelijke grootte en doop je de hoeken in gesmolten pure chocolade. De chocolade zorgt niet alleen voor een mooi contrast, maar vult ook perfect de zoete notensmaak aan. Laat de notenhoekjes drogen en geniet ervan met Kerstmis.

Vergelijkbare recepten

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Florentijnse koekjes Amandelkoekjes

Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!

Toffifee-Makronen

Een zoete traktatie, ideaal voor de feestelijke seizoen of gewoon als een speciale lekkernij. De combinatie van Toffifee, kokos en witte chocolade zal je verrassen!

Traditioneel Baumkuchen recept

Ik ben dol op bakken op koude winteravonden en mijn absolute favoriet is altijd de traditionele Baumkuchen. De geconcentreerde rust die ontstaat door het in laagjes bakken van de cake en de bijna meditatieve toevoeging van elke afzonderlijke laag maken Baumkuchen een waar genot voor alle zintuigen - vooral tijdens het eten natuurlijk.

"Buche de Noel" (kerstboomstam)

Toen ik in een Franse keuken werkte, ontdekte ik het geheim van dit traditionele kerstrecept. "Buche de Noel, ook bekend als Yule Log, vindt zijn oorsprong in de Franse traditie van het verbranden van een dennenboomstam met Kerstmis. Ik heb dit recept tijdens vele kerstdiners gemaakt en het is altijd een hit. Het kost wat tijd en zorg, maar het resultaat is het absoluut waard.

Eiwitrijke koekjes

Dit recept voor eiwitrijke koekjes is een droom voor elke fitnessfanaat of gewoon voor mensen die op een heerlijke manier aan hun eiwitbehoefte willen voldoen! Ik heb ze al vaak gemaakt als traktatie na de training en ze zijn een absolute hit. Ze zijn niet te zoet en het proteïnepoeder geeft ze een extra textuur die perfect harmonieert met de havermout en noten. Met een scheutje melk zijn ze gewoonweg onweerstaanbaar.

Koffiekoekjes recept

Deze koffiekoekjes zijn perfect voor elke dag waarop je jezelf wilt trakteren op iets heel speciaals. Met hun sterke aroma en heerlijke smaak zorgen ze voor een onvergelijkbare smaakervaring. Als gepassioneerd koffieliefhebber en amateurbakker heb ik dit recept al vaak gemaakt en ik heb altijd gemerkt hoe goed het in de smaak valt bij familie en vrienden.

Heerlijke koekjes met chocolade

Ik heb deze chocoladekoekjes vaak gebakken voor vrienden en familie, die altijd heel blij waren met hun smaak en textuur. Ze zijn knapperig en vochtig tegelijk, met veel chocolade erin. Met dit eenvoudige recept zijn ze elke keer perfect gelukt en ik weet zeker dat jij er ook van zult houden!

Vergelijkbare recepten

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Florentijnse koekjes Amandelkoekjes

Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!

Toffifee-Makronen

Een zoete traktatie, ideaal voor de feestelijke seizoen of gewoon als een speciale lekkernij. De combinatie van Toffifee, kokos en witte chocolade zal je verrassen!

Traditioneel Baumkuchen recept

Ik ben dol op bakken op koude winteravonden en mijn absolute favoriet is altijd de traditionele Baumkuchen. De geconcentreerde rust die ontstaat door het in laagjes bakken van de cake en de bijna meditatieve toevoeging van elke afzonderlijke laag maken Baumkuchen een waar genot voor alle zintuigen - vooral tijdens het eten natuurlijk.

"Buche de Noel" (kerstboomstam)

Toen ik in een Franse keuken werkte, ontdekte ik het geheim van dit traditionele kerstrecept. "Buche de Noel, ook bekend als Yule Log, vindt zijn oorsprong in de Franse traditie van het verbranden van een dennenboomstam met Kerstmis. Ik heb dit recept tijdens vele kerstdiners gemaakt en het is altijd een hit. Het kost wat tijd en zorg, maar het resultaat is het absoluut waard.

Eiwitrijke koekjes

Dit recept voor eiwitrijke koekjes is een droom voor elke fitnessfanaat of gewoon voor mensen die op een heerlijke manier aan hun eiwitbehoefte willen voldoen! Ik heb ze al vaak gemaakt als traktatie na de training en ze zijn een absolute hit. Ze zijn niet te zoet en het proteïnepoeder geeft ze een extra textuur die perfect harmonieert met de havermout en noten. Met een scheutje melk zijn ze gewoonweg onweerstaanbaar.

Koffiekoekjes recept

Deze koffiekoekjes zijn perfect voor elke dag waarop je jezelf wilt trakteren op iets heel speciaals. Met hun sterke aroma en heerlijke smaak zorgen ze voor een onvergelijkbare smaakervaring. Als gepassioneerd koffieliefhebber en amateurbakker heb ik dit recept al vaak gemaakt en ik heb altijd gemerkt hoe goed het in de smaak valt bij familie en vrienden.

Heerlijke koekjes met chocolade

Ik heb deze chocoladekoekjes vaak gebakken voor vrienden en familie, die altijd heel blij waren met hun smaak en textuur. Ze zijn knapperig en vochtig tegelijk, met veel chocolade erin. Met dit eenvoudige recept zijn ze elke keer perfect gelukt en ik weet zeker dat jij er ook van zult houden!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

534 recepten

Ontbijt

85 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

559 recepten

Dessert

329 recepten

Gebak

150 recepten

Taarten

70 recepten

Vleesgerechten

280 recepten

Pasta

78 recepten