ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: ink_lee0

Klassieke Krokante Eendensteak Frites

Duck Steak Frites zet de typische Franse lekkernij van steak frites op zijn kop door de goede oude biefstuk te vervangen door de verfijning van eend.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Eendenborsten met vel Toegevoegd aan
  • 1 kg Aardappelen, bij voorkeur Russet Toegevoegd aan
  • 4 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 5 twijgen Tijm, vers Toegevoegd aan
  • 4 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

75 min.
1. Stap

Begin met het bereiden van je frietjes. Verwarm je oven voor op 200C (400F) en snijd je aardappelen in de gewenste vorm. Smeer ze in met olijfolie, zout en peper en zorg ervoor dat elke friet bedekt is. Spreid ze uit op een bakplaat en gooi ze in de oven. Ze zullen ongeveer 45-50 minuten nodig hebben om gaar te worden, maar houd ze in de gaten voor een goudbruine afwerking. Als je ze halverwege omdraait, worden ze gelijkmatig gaar.

2. Stap

Terwijl je frietjes hun werk doen, bereid je je eend voor. Een aanbeveling uit eigen ervaring is om de vette kant van de eendenborst kriskras in te snijden, waarbij je in het vet snijdt maar niet in het vlees. Zo kan het vet er tijdens het bakken gemakkelijk uitlopen en krijg je een knapperige huid.

3. Stap

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en leg de borsten met het vel naar beneden. Bak ze ongeveer 6-7 minuten tot de huid krokant is en draai ze dan om en bak ze nog eens 5-6 minuten. Als je ze verwijdert terwijl ze nog roze in het midden zijn, krijg je de perfecte medium-rare gaarheid.

4. Stap

Laat de eend een paar minuten rusten en snijd hem dan in reepjes. Schik de eendreepjes op een bord en laat je frietjes uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Schik de frietjes naast de eend.

5. Stap

Saboteer de frieten met wat verse tijm en gehakte knoflook. Deze combinatie geeft een ongelooflijke kruidige smaak aan de frietjes.

6. Stap

Serveer warm met een salade of een dipsaus naar keuze, et voila - je Eendensteak Frites zijn klaar om verslonden te worden!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten