ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: congerdesign

Klassieke Kerstcake

Een traditionele rijke en fruitige kerstcake perfect voor het feestseizoen. De smaak van deze cake brengt een feestelijk gevoel bij iedereen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 250 gms griessuiker Toegevoegd aan
  • 250 gms ongezouten boter Toegevoegd aan
  • 250 gms Gemengd gedroogd fruit Toegevoegd aan
  • 250 gms Zelfrijzend bakmeel Toegevoegd aan
  • 2 lepels Gemalen gemengde kruiden Toegevoegd aan
  • 4 Stukken Grote eieren Toegevoegd aan
  • 2 tbls brandy Toegevoegd aan
  • 50 gms Amandelen Toegevoegd aan
  • 50 gms Geglaceerde kersen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 150C/130C ventilator/gas 2. Bekleed een ronde cakevorm van 20 cm met bakpapier.

2. Stap

In een grote kom, klop je de suiker en boter samen tot een luchtig mengsel.

3. Stap

Voeg langzaam de eieren toe, één voor één, en klop goed na elke toevoeging.

4. Stap

Zeef de bloem en de kruiden, vouw ze vervolgens in met een metalen lepel samen met het gemengde fruit, noten en kersen.

5. Stap

Giet het mengsel in de voorbereide vorm en maak het oppervlak glad met de achterkant van een lepel.

6. Stap

Bak gedurende 3 uur of totdat een prikker die in het midden van de taart wordt gestoken er schoon uitkomt. Als de bovenkant te snel bruin wordt, bedek deze dan met een stuk bakpapier.

7. Stap

Eenmaal gebakken, laat het afkoelen in de vorm, verwijder dan en verpak in bakpapier. Het is nu klaar om opgeslagen te worden tot kerstmis. Als alternatief is de taart klaar om gedecoreerd te worden als je besluit dit te doen. Geniet ervan!

Vergelijkbare recepten

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Zoute bladerdeeg kerstboom

Dit recept voor een kerstboom van bladerdeeg is iets wat ik elk jaar met kerst maak. Het is een vrolijke manier om decoratie en eten te combineren en steelt gegarandeerd de show. De zoute croissantsmaak in combinatie met de kruiden en het knapperige bladerdeeg maken het onweerstaanbaar. Geloof me, als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je het keer op keer maken.

Maanzaadbundtcake

Maanzaadbundtcake verrijkt met gedroogde pruimen. Dankzij de kwark is het niet droog.

Kerstboom van bladerdeeg

Interessante kerstboom van bladerdeeg, hartig bereid met spinazie en kaas.

Appel Bundtcake

Snel, mals, smakelijk, met een paar ingrediënten en voor het hele gezin. Een eenvoudig recept, waarbij ook kinderen kunnen helpen bij de bereiding.

Zalm met sinaasappelsaus

Zalm met sinaasappelsaus is een mooie combinatie van een zoetzure saus die perfect de smaak van zalm aanvult. Gemakkelijk te bereiden, maar het resultaat is prachtig en lekker.

Visfilet in de oven

Lekkere en gezonde visfilet, bereid in de oven.

Kerstkalkoen roosteren

Dit recept voor een heerlijke en sappige gebraden kalkoen is een vaste favoriet geworden voor mijn kerstvieringen. Ik heb het verschillende keren gemaakt en het heeft nooit nagelaten indruk te maken. Het gebraad is perfect mals en sappig en de combinatie van kruiden geeft het een heerlijk feestelijke smaak.

Vergelijkbare recepten

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Zoute bladerdeeg kerstboom

Dit recept voor een kerstboom van bladerdeeg is iets wat ik elk jaar met kerst maak. Het is een vrolijke manier om decoratie en eten te combineren en steelt gegarandeerd de show. De zoute croissantsmaak in combinatie met de kruiden en het knapperige bladerdeeg maken het onweerstaanbaar. Geloof me, als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je het keer op keer maken.

Maanzaadbundtcake

Maanzaadbundtcake verrijkt met gedroogde pruimen. Dankzij de kwark is het niet droog.

Kerstboom van bladerdeeg

Interessante kerstboom van bladerdeeg, hartig bereid met spinazie en kaas.

Appel Bundtcake

Snel, mals, smakelijk, met een paar ingrediënten en voor het hele gezin. Een eenvoudig recept, waarbij ook kinderen kunnen helpen bij de bereiding.

Zalm met sinaasappelsaus

Zalm met sinaasappelsaus is een mooie combinatie van een zoetzure saus die perfect de smaak van zalm aanvult. Gemakkelijk te bereiden, maar het resultaat is prachtig en lekker.

Visfilet in de oven

Lekkere en gezonde visfilet, bereid in de oven.

Kerstkalkoen roosteren

Dit recept voor een heerlijke en sappige gebraden kalkoen is een vaste favoriet geworden voor mijn kerstvieringen. Ik heb het verschillende keren gemaakt en het heeft nooit nagelaten indruk te maken. Het gebraad is perfect mals en sappig en de combinatie van kruiden geeft het een heerlijk feestelijke smaak.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten