ADVERTENTIE

Bron :: bhofack2 from Getty Images

Kerstkoekjes

Klassieke kerstkoekjes versierd met suikerglazuur.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
25
  • 250 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 75 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Meng in een kom de bloem, poedersuiker en een snufje zout. Voeg vervolgens de gehakte boter en het ei toe aan het mengsel. Aanbeveling.

2. Stap

Meng het mengsel goed en maak er een deeg van.

3. Stap

Laat het deeg ongeveer een half uur rusten in de koelkast, gewikkeld in huishoudfolie.

4. Stap

Rol het deeg vervolgens uit op een met bloem bestoven plank en snijd er verschillende vormen kerstkoekjes uit.

5. Stap

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, of tot ze goudbruin zijn.

6. Stap

Na het bakken kun je de koekjes versieren met banketbakkersglazuur.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten