ADVERTENTIE

Bron :: vm2002 from Canva

Kerstcake met kaneel

Recept voor een eenvoudige kerstcake met kaneel en fruit.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 250 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 170 g Boter Toegevoegd aan
  • 100 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 3 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 1 lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 2 lepels Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • Sap en geraspte citroenschil Toegevoegd aan
  • 200 g Gemengd fruit Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en zout goed door elkaar. Ik doe dit meestal in een keukenmachine, maar het kan ook met de hand.

2. Stap

Het deeg moet zacht en glad zijn, niet plakkerig. Als het te stijf is, voeg dan een beetje melk toe. Als het te lopend is, een beetje bloem toevoegen.

3. Stap

Laat het deeg ongeveer een uur rusten op een koele plaats.

4. Stap

Voeg dan de kaneel, citroenschil en het sap toe. Je kunt ook sinaasappelsap en -rasp gebruiken voor een andere smaakvariatie.

5. Stap

Roer tot slot het gehakte fruit erdoor. Maar let op, niet al het fruit heeft dezelfde consistentie en kan het deeg vochtig maken, dus daar houd ik rekening mee bij het kiezen en bereiden.

6. Stap

Breng het deeg over in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm.

7. Stap

Bak ongeveer 35-45 minuten op 180°C, maar test met een satéprikker of de cake gaar is.

Vergelijkbare recepten

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

Appel Cheesecake Recept

Ik ben altijd al een groot liefhebber geweest van cheesecake en appeltaart. Toen ik deze twee recepten combineerde tot een appelkwarktaart, was ik meteen verliefd op het resultaat. Deze taart is een hit op feestjes en familiebijeenkomsten. De zoete, romige vulling harmonieert perfect met de zure frisheid van de appels en de knapperige koekjesbodem.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Eierlikeur Bundtcake

Dit eierlikeur Bundtcake recept is eenvoudig en het eindproduct is gewoon onweerstaanbaar. Het is een geweldige manier om de smaken van eierlikeur en klassiek gebak te combineren. Het is heerlijk, vochtig en zoet - gewoon perfect voor elke gelegenheid.

Kwarkstollen - een kerstklassieker

Kwarkstollen zijn een absolute kerstklassieker die ik elk jaar met veel passie maak. Ik heb het recept van jaar tot jaar geperfectioneerd en een paar tips en trucs geleerd die ik graag met jullie wil delen. De stollen zijn ongelooflijk vochtig, smaakvol en passen perfect bij een warme kop thee of koffie op een koude winterdag. Het is niet de makkelijkste taart om te maken, maar geloof me, het is de moeite waard.

Spelt muffins

De beste muffins die ik ooit heb gegeten, zijn ongetwijfeld deze speltmuffins.

Amandel kerstgebak

Recept voor amandelkerstgebak met kaneel, traditioneel gebakken met kerst.

Vergelijkbare recepten

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

Appel Cheesecake Recept

Ik ben altijd al een groot liefhebber geweest van cheesecake en appeltaart. Toen ik deze twee recepten combineerde tot een appelkwarktaart, was ik meteen verliefd op het resultaat. Deze taart is een hit op feestjes en familiebijeenkomsten. De zoete, romige vulling harmonieert perfect met de zure frisheid van de appels en de knapperige koekjesbodem.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Eierlikeur Bundtcake

Dit eierlikeur Bundtcake recept is eenvoudig en het eindproduct is gewoon onweerstaanbaar. Het is een geweldige manier om de smaken van eierlikeur en klassiek gebak te combineren. Het is heerlijk, vochtig en zoet - gewoon perfect voor elke gelegenheid.

Kwarkstollen - een kerstklassieker

Kwarkstollen zijn een absolute kerstklassieker die ik elk jaar met veel passie maak. Ik heb het recept van jaar tot jaar geperfectioneerd en een paar tips en trucs geleerd die ik graag met jullie wil delen. De stollen zijn ongelooflijk vochtig, smaakvol en passen perfect bij een warme kop thee of koffie op een koude winterdag. Het is niet de makkelijkste taart om te maken, maar geloof me, het is de moeite waard.

Spelt muffins

De beste muffins die ik ooit heb gegeten, zijn ongetwijfeld deze speltmuffins.

Amandel kerstgebak

Recept voor amandelkerstgebak met kaneel, traditioneel gebakken met kerst.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten