ADVERTENTIE

Bron :: vm2002 from Canva

Kerstcake met kaneel

Recept voor een eenvoudige kerstcake met kaneel en fruit.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 250 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 170 g Boter Toegevoegd aan
  • 100 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 3 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 1 lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 2 lepels Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • Sap en geraspte citroenschil Toegevoegd aan
  • 200 g Gemengd fruit Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en zout goed door elkaar. Ik doe dit meestal in een keukenmachine, maar het kan ook met de hand.

2. Stap

Het deeg moet zacht en glad zijn, niet plakkerig. Als het te stijf is, voeg dan een beetje melk toe. Als het te lopend is, een beetje bloem toevoegen.

3. Stap

Laat het deeg ongeveer een uur rusten op een koele plaats.

4. Stap

Voeg dan de kaneel, citroenschil en het sap toe. Je kunt ook sinaasappelsap en -rasp gebruiken voor een andere smaakvariatie.

5. Stap

Roer tot slot het gehakte fruit erdoor. Maar let op, niet al het fruit heeft dezelfde consistentie en kan het deeg vochtig maken, dus daar houd ik rekening mee bij het kiezen en bereiden.

6. Stap

Breng het deeg over in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm.

7. Stap

Bak ongeveer 35-45 minuten op 180°C, maar test met een satéprikker of de cake gaar is.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten