ADVERTENTIE

Bron :: Gajus via iStockPhotos

Kastanjes uit de oven in 35 minuten

Ik at voor het eerst kastanjes op een kerstmarkt en sindsdien ben ik een grote fan. Ik heb verschillende manieren geprobeerd om ze thuis te bereiden en ik vind dat ze het knapperigst en sappigst zijn in de oven. Dit recept is eenvoudig, je hebt alleen een beetje geduld nodig, maar het resultaat is echt de moeite waard. We eten deze gebakken kastanjes elk jaar met Kerstmis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Verse kastanjes Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

De kastanjes moeten eerst worden gewassen en dan in de bolle kant worden gesneden. Dit is een belangrijke stap die je niet mag overslaan, anders kunnen ze barsten tijdens het bakken. Mijn ervaring is dat een kruisvormige snede het beste is, omdat je ze dan later gemakkelijker kunt pellen.

2. Stap

Doe de kastanjes in plakjes in een kom. Voeg een theelepel zout per kilo kastanjes toe en meng de kastanjes goed om het zout te verdelen.

3. Stap

Na het zouten moeten de kastanjes ongeveer een half uur in water worden geweekt. Zo blijven ze sappig van binnen en drogen ze niet uit tijdens het bakken.

4. Stap

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte)

5. Stap

Laat de kastanjes uitlekken en spreid ze uit op een bakplaat. Leg ze bij voorkeur niet op elkaar, maar afzonderlijk en op een afstand.

6. Stap

De kastanjes worden nu ongeveer 30-35 minuten in de oven gebakken. Ik raad aan om de kastanjes na 20 minuten te controleren en om te draaien als dat nodig is om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig gaar worden.

7. Stap

Haal de kastanjes uit de oven en laat een beetje afkoelen voordat je ze pelt en eet.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten