ADVERTENTIE

Bron :: gbh007 from Getty Images

Karbonades

Varkenskotelet is een klassiek Pools gerecht dat bij mij altijd perfect klaarkomt. Varkenskotelet is het lievelingsgerecht van mijn familie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 plakken Varkenshaas Toegevoegd aan
  • 2 pcs Eieren Toegevoegd aan
  • paneermeel Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Bakolie Toegevoegd aan
  • Tarwebloem Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Begin met het voorbereiden van de varkenshaas. Als je grote plakken hebt, kun je ze doormidden snijden. Het is belangrijk dat de plakken even dik zijn, zodat ze gelijkmatig bakken. Ik probeer ze altijd ongeveer 1,5-2 cm dik te maken.

2. Stap

Bereid vervolgens het paneermeel voor. Klop de eieren los in een kom en meng het paneermeel met zout en peper in een andere kom. Bovendien heb ik aan het begin van de coating volkorenmeel gebruikt, waardoor het broodkruim beter aan het vlees blijft plakken.

3. Stap

Doop elk plakje varkensvlees eerst in bloem, dan in ei en tot slot in paneermeel. Probeer ervoor te zorgen dat het paneermeel gelijkmatig over de kotelet wordt verdeeld.

4. Stap

Bak de koteletten op een middelhoog vuur. Let erop dat de coating niet verbrandt, maar dat het vlees wel de tijd krijgt om te garen. Mijn ervaring is dat je de karbonades het best ongeveer 4-5 minuten aan elke kant bakt.

5. Stap

Leg de koteletten opzij op een keukenpapiertje om overtollig vet kwijt te raken. Ik probeer ze altijd meteen te serveren terwijl ze nog warm en knapperig zijn. Ze zijn heerlijk met aardappelen, salade en champignonsaus.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten