:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/YreCP9UFiPpubl3pzGAW/be317ec489b50d704ccb6325800a39.jpeg)
Bron :: Pixabay: Couleur
Huisgemaakt brood
Lekker en geurig huisgemaakt brood dat je thuis kunt bereiden.
Ingrediënten
- 500 g Meel
- 320 ml water
- 10 g Droge gist
- 10 g Zout
- 10 g suiker
Laatste folders
Procedure
Bereiding van gist: Doe de gist, suiker en wat warm water in een kleine kom. Roer en laat 15 minuten gisten.
Bereiding van het deeg: Doe de bloem en het zout in een grote kom. Voeg gist en de rest van het water toe. Meng en kneed tot een glad deeg.
Gistproces: Bedek de kom met een handdoek en laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen op een warme plaats, of totdat het volume van het deeg is verdubbeld.
Bakken: Verwarm de oven voor op 220°C. Leg het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ongeveer 30 minuten, of totdat het brood mooi goudbruin is.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Huisgemaakt brood
Lekker en geurig huisgemaakt brood dat je thuis kunt bereiden.
Bereiding van gist: Doe de gist, suiker en wat warm water in een kleine kom. Roer en laat 15 minuten gisten.
Bereiding van het deeg: Doe de bloem en het zout in een grote kom. Voeg gist en de rest van het water toe. Meng en kneed tot een glad deeg.
Gistproces: Bedek de kom met een handdoek en laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen op een warme plaats, of totdat het volume van het deeg is verdubbeld.
Bakken: Verwarm de oven voor op 220°C. Leg het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ongeveer 30 minuten, of totdat het brood mooi goudbruin is.
Hoe heb je dit recept gemaakt?