ADVERTENTIE
Glutenvrije aardbeientaart

Glutenvrije aardbeientaart

Een taart voor het weekend of voor een feestje? Dit is een heerlijke traktatie, ook mooi om te zien. Bovendien is het redelijk een fit-recept.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Chocolade cakebasis

  • 80 g BB chocolade pudding of glutenvrije pudding Toegevoegd aan
  • 40 g cacao Toegevoegd aan
  • 60 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 12 pakket bakpoeder Toegevoegd aan
  • 70 ml melk Toegevoegd aan
  • 50 ml olie Toegevoegd aan

Aardbeischuim

  • 400 g Aardbei Toegevoegd aan
  • 1 bal Vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 el Gereedschap Toegevoegd aan
  • 1 bal Fijn gemalen gelatine Toegevoegd aan
  • 250 ml Slagroom Toegevoegd aan

Glazuur

  • 100 g Aardbeien Toegevoegd aan
  • 15 g cacao Toegevoegd aan
  • 1 el Gereedschap Toegevoegd aan
  • 1 el kokosolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Voorbereiding van de basis: Meng de dooiers met een garde met olie en melk. Meng suiker en overige droge ingrediënten.

2. Stap

Klop de eiwitten tot stijve pieken en roer ze voorzichtig door het cacaomengsel. Giet het bereide deeg in een ronde vorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier. Bak op een temperatuur van 180 graden gedurende 20 minuten.

3. Stap

Bereiding van aardbeienschuim: Mix de aardbeien samen met suiker en honing met een staafmixer.

4. Stap

We bereiden de gelatine volgens de instructies op de verpakking - we gieten de inhoud van het zakje in een kom en mengen het met 4 eetlepels water. Laat het ongeveer 10 minuten wellen. Daarna verwarmen en smelten we de gelatine tot het glad is. We voegen 2 eetlepels aardbeienmengsel toe, roeren het door en gieten het bij de rest van de aardbeien. Roer door.

5. Stap

We kloppen de slagroom tot het stijf is. We mengen het met de aardbeienmengsel. We zetten de resulterende aardbeienmousse op de gebakken en ietwat gekoelde cake. We zetten het een paar minuten in de koelkast.

6. Stap

Bereiding van de topping: Meng de aardbeien met een staafmixer (ik heb ze niet volledig glad gemengd, er bleven kleine stukjes achter). Voeg cacao, honing en olie toe. Roer en breng aan op de aardbeienschuim.

7. Stap

We zetten de voorbereide taart in de koelkast om af te koelen, bij voorkeur overnacht. We versieren alleen voor het serveren 😊

Vergelijkbare recepten

Glutenvrije aardbeientaart

Heb je aardbeien in huis? Bereid deze taart met ze. Gluten- en lactosevrij, alleen met superingrediënten.

Ongebakken gezonde aardbeien cheesecake

Ik maak meestal gebakken cheesecakes. Maar ik heb ook een ongebakken versie geprobeerd met aardbeien in een gezondere variant.

Aardbeientaart met rode bietencake

Zelfs een taart kan gezonder, voedzamer en toch lekker worden bereid. En deze is daar het bewijs van. Bovendien ziet het er geweldig uit en kun je het verschil in smaak met een traditionele taart nauwelijks herkennen.

Glutenvrije maanzaadtaart

Houd je van maanzaad en plan je een feestje? Deze taart is de perfecte keuze.

Cake met pudding en krenten

Ik hou ervan om krenten in taarten te gebruiken, omdat we ze op zichzelf niet zo lekker vinden en we ze niet op kunnen maken tijdens het seizoen. Als je er veel hebt, probeer dan deze bakplaatcake met chocoladepudding. Het deeg is ook interessant omdat het griesmeel bevat.

Pruimentaart met kwarkpuddinglaag

Een taart die u kunt bereiden met elk seizoensfruit. Simpel, lekker, voor de middagkoffie of gewoon als traktatie.

Banaan-aardbei ijslolly's

Heb je ooit zelfgemaakte ijslolly's geprobeerd? Je kunt ze gemakkelijk zelf maken. En ook nog eens gezond, doordat je precies weet wat je erin stopt. Deze zijn met banaan en aardbei, maar het maakt niet uit als je geen verse aardbeien in huis hebt.

Vergelijkbare recepten

Glutenvrije aardbeientaart

Heb je aardbeien in huis? Bereid deze taart met ze. Gluten- en lactosevrij, alleen met superingrediënten.

Ongebakken gezonde aardbeien cheesecake

Ik maak meestal gebakken cheesecakes. Maar ik heb ook een ongebakken versie geprobeerd met aardbeien in een gezondere variant.

Aardbeientaart met rode bietencake

Zelfs een taart kan gezonder, voedzamer en toch lekker worden bereid. En deze is daar het bewijs van. Bovendien ziet het er geweldig uit en kun je het verschil in smaak met een traditionele taart nauwelijks herkennen.

Glutenvrije maanzaadtaart

Houd je van maanzaad en plan je een feestje? Deze taart is de perfecte keuze.

Cake met pudding en krenten

Ik hou ervan om krenten in taarten te gebruiken, omdat we ze op zichzelf niet zo lekker vinden en we ze niet op kunnen maken tijdens het seizoen. Als je er veel hebt, probeer dan deze bakplaatcake met chocoladepudding. Het deeg is ook interessant omdat het griesmeel bevat.

Pruimentaart met kwarkpuddinglaag

Een taart die u kunt bereiden met elk seizoensfruit. Simpel, lekker, voor de middagkoffie of gewoon als traktatie.

Banaan-aardbei ijslolly's

Heb je ooit zelfgemaakte ijslolly's geprobeerd? Je kunt ze gemakkelijk zelf maken. En ook nog eens gezond, doordat je precies weet wat je erin stopt. Deze zijn met banaan en aardbei, maar het maakt niet uit als je geen verse aardbeien in huis hebt.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

372 recepten