ADVERTENTIE

Bron :: wmaster890 via Getty Images

Gegraveerde zalm uit Scandinavië

Gegrilde zalm is een van mijn absolute lievelingsgerechten en ik heb het vaak klaargemaakt voor vrienden en familie. Dit recept van mij is het resultaat van veel experimenteren en aanpassen. Het verbazingwekkende is dat het zo ongelooflijk eenvoudig te maken is en toch zo smaakvol en indrukwekkend. Een stuk verse zalmfilet wordt gemarineerd in een pittige augurk en is na twee dagen klaar om te serveren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 kg Zalmfilet met huid Toegevoegd aan
  • 80 g grof zout Toegevoegd aan
  • 80 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie dille Toegevoegd aan
  • 2 lepel Peperkorrels Toegevoegd aan
  • 1 lepel venkelzaad Toegevoegd aan
  • 1 geraspte citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Om zelf gravad zalm te maken, moet je de zalmfilet eerst goed wassen en droogdeppen. Controleer op graten en verwijder deze met een pincet. Deze stap is belangrijk om later perfect te kunnen eten.

2. Stap

Meng het zout en de suiker door elkaar. Stamp de peperkorrels en het venkelzaad grof in een vijzel en voeg toe aan het zout- en suikermengsel. Snijd de dille fijn en rasp de citroenschil en voeg beide toe aan het kruidenmengsel. Dit is je marinade voor de zalm.

3. Stap

Verdeel de marinade nu gelijkmatig over de zalm, zowel op het vlees als op de huidzijde. Laat geen enkel deel van de zalm onbehandeld, zodat de smaak volledig kan doordringen.

4. Stap

Wikkel de zalm vervolgens met de velkant naar beneden in huishoudfolie en leg hem in een ondiepe schaal. Dek de zalm af met iets zwaars (bijvoorbeeld een blikje) zodat de kruiden in de vis kunnen trekken.

5. Stap

Laat de zalm minstens 48 uur marineren in de koelkast. Draai de vis om de 12 uur om zodat hij gelijkmatig marineert.

6. Stap

Haal de zalm na deze twee dagen uit de folie en was de marinade eraf. De zalm moet nu stevig zijn en rijk aan smaak.

7. Stap

Snijd de gravad zalm in dunne plakjes voor het opdienen. Ik raad altijd aan om de zalm tegen de nerf in te snijden, zodat hij malser is en makkelijker te eten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten