ADVERTENTIE

Bron :: arfo from Getty Images

Gebakken varkensnek in bier

Gebakken varkensnek is een van de meest smakelijke stukken varkensvlees. Bereid in zijn geheel in bier, is het sappig, zacht en vol van smaak. Dit alles ingepakt in een mooie goudbruine korst, die gevormd wordt door het bier.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 1 stukjes Hele kip Toegevoegd aan
  • 2 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 4 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes bier Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

We spoelen het spek af en drogen het. Daarna zouten en kruiden we het aan beide kanten.

2. Stap

Pel en snijd ui en knoflook in plakjes.

3. Stap

Verhit wat olie in een pan en bak de karbonade aan beide kanten om een mooie korst te vormen.

4. Stap

We halen de rookworst uit de pan en plaatsen het in de braadslee. We voegen gesneden ui en knoflook toe en overgieten het met bier.

5. Stap

We plaatsen de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden en bakken ongeveer twee uur. Tijdens het bakken, bestrijken we het vlees af en toe met het sap dat eruit komt.

6. Stap

We halen de afgewerkte varkensnek uit de oven en laten hem even rusten, dan snijden we hem in stukken en serveren hem.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten