ADVERTENTIE

Bron :: Basilios1 for Getty images

Florentijnse koekjes Amandelkoekjes

Dit traditionele Italiaanse koekje is favoriet bij mijn familie en vrienden en ik bak deze heerlijke traktaties elk jaar met Kerstmis. De perfecte mix van knapperige amandelen, zoete karamel en pure chocolade maakt deze koekjes onweerstaanbaar!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 50 Gram boter Toegevoegd aan
  • 3 Eetlepel suiker Toegevoegd aan
  • 3 Eetlepel Honing Toegevoegd aan
  • 150 Gram Gepelde amandelen, grof gehakt Toegevoegd aan
  • 1 Eetlepel Meel Toegevoegd aan
  • Geraspte schil van een onbehandelde citroen Toegevoegd aan
  • 150 Gram Zwarte chocolade Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

10 min.
1. Stap

Om originele Florentijnse koekjes te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180°C en bekleed je twee bakplaten met bakpapier.

2. Stap

Smelt de boter, suiker en honing in een pannetje. Roer constant om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt. Uit ervaring weten we dat de suiker snel karamelliseert en erg heet wordt, dus wees voorzichtig als je ermee omgaat!

3. Stap

Zodra het mengsel gesmolten is, voeg je de gehakte amandelen, bloem en geraspte citroenschil toe. Roer goed tot alles goed gecombineerd is.

4. Stap

Leg met een theelepel kleine hoopjes deeg op het bakpapier. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte laat tussen de hoopjes, want ze zullen zich verspreiden tijdens het bakken.

5. Stap

Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Ze kunnen heel snel verbranden, dus houd ze in de gaten!

6. Stap

Terwijl de Florentijnse koekjes afkoelen, smelt u de chocolade in een bain-marie. Doop de onderkant van de afgekoelde koekjes in de gesmolten chocolade en leg ze op een rooster tot de chocolade is uitgehard.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten