ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: katetsib

Eenvoudige decadente chocoladetruffels

Chocoladetruffels zijn zalig voor elke chocoladeliefhebber en ze hebben een speciale plaats in mijn receptenboek.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 8 ons Bitterzoete of halfzoete chocolade, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 12 Kop Zware room Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • Cacaopoeder om af te stoffen Toegevoegd aan
  • Optioneel: Noten, koekkruimels of gesmolten chocolade voor coating Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

300 min.
1. Stap

Om te beginnen met het maken van truffels, maak je een hittebestendige kom en een steelpan klaar. (Een dubbele boiler is handig, maar niet noodzakelijk).

2. Stap

Doe de gehakte chocolade in de hittebestendige kom.

3. Stap

Breng in de steelpan de room op middelhoog vuur aan de kook. Zodra de room begint te pruttelen, haalt u hem onmiddellijk van het vuur en giet u hem over de chocolade in de voorbereide kom. Deze stap zorgt ervoor dat de chocolade gelijkmatig smelt en geeft een gladdere textuur.

4. Stap

Laat het mengsel van chocolade en room ongeveer 5 minuten zitten zodat de chocolade kan smelten. Voeg dan het vanille-extract toe en roer het mengsel zachtjes tot het glad is. Probeer niet te veel te roeren, want dan kunnen er luchtbellen ontstaan.

5. Stap

Laat het chocolademengsel volledig afkoelen op kamertemperatuur. Eenmaal afgekoeld, dek je de kom af en zet je hem minstens 3-4 uur in de koelkast, of indien mogelijk een nacht. Het mengsel moet stevig genoeg worden om vorm te krijgen en als je dit proces overhaast, kunnen de truffels te zacht worden.

6. Stap

Zodra het mengsel stevig is, gebruik je een meloenboller of kleine ijsschep, of zelfs een theelepel, om porties van het truffelmengsel uit te scheppen en deze snel en voorzichtig tot balletjes van 1 inch te rollen.

7. Stap

Rol de chocoladebolletjes in een coating naar keuze en laat ze opstijven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Door deze stappen zien de truffels er rustiek en zelfgemaakt uit.

8. Stap

Bewaar de truffels tot slot in de koelkast tot ze hard zijn en klaar om te serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten