ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Mylene2401

Eenvoudig kerstkoekjesrecept

Dit eenvoudige kerstkoekjesrecept is mijn persoonlijke aanbeveling voor de zoete feestdagen. In de loop der jaren heb ik het verschillende keren gemaakt in mijn eigen keuken en het is een absolute favoriet gebleken - voor mij en voor iedereen die het heeft mogen proberen. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en de bediening is gemakkelijk onder de knie te krijgen, zelfs voor beginners.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 200 g koude boter Toegevoegd aan
  • 2 dooier Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon Melk (indien nodig) Toegevoegd aan
  • 1 geraspte citroen Toegevoegd aan
  • Jam, noten, chocolade of poedersuiker om te versieren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Om eenvoudige kerstkoekjes te bakken, doe je eerst de bloem, suiker, vanillesuiker en geraspte citroen in een kom en meng je alles goed door elkaar.

2. Stap

Voeg de koude boter in kleine stukjes toe en werk de eierdooier erdoor. Werk alles tot een glad deeg met je handen. Als het deeg te droog is, voeg dan voorzichtig 1-2 eetlepels melk toe. Maar wees voorzichtig, te veel vloeistof maakt het deeg plakkerig en moeilijk om mee te werken.

3. Stap

Druk het deeg plat, wikkel het in huishoudfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast. Deze rustfase maakt het deeg soepeler en makkelijker uit te rollen.

4. Stap

Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en snijd de gewenste vormen uit met behulp van koekjesvormpjes. Je kunt hier creatief zijn en verschillende vormen uitproberen.

5. Stap

Leg de uitgesneden kerstkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden boven/onder ongeveer 10-15 minuten tot ze lichtbruin zijn.

6. Stap

Besmeer de kerstkoekjes na het afkoelen met jam, doop ze in noten of chocolade of bestuif ze naar wens met poedersuiker. De koekjes kunnen ook snel en gemakkelijk met kinderen worden gebakken en versierd.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten