ADVERTENTIE

Bron :: Sonda Stefan's Images from Canva

Chocolade-cacaoglazuur

De beste cacao chocolade glazuur. Het is heerlijk veelzijdig - het is perfect voor bundt cakes, broodjes of cupcakes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 200 g Griessuiker Toegevoegd aan
  • 50 g Cacao Toegevoegd aan
  • 125 ml Wateren Toegevoegd aan
  • 125 g Boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Meng de suiker en cacao in een steelpan en meng ze goed voordat je de andere ingrediënten toevoegt om klonters te voorkomen.

2. Stap

Voeg dan water toe en kook het op laag vuur onder voortdurend roeren. Het is belangrijk om het glazuur heel langzaam te laten koken, anders kan het aanbranden.

3. Stap

Kook ongeveer 5 minuten tot de suiker is opgelost.

4. Stap

Haal de steelpan dan van het vuur en roer de boter erdoor, die werkt als een geweldige verzachter en maakt het glazuur mooi glanzend.

5. Stap

Laat de boter en cacao samenkomen en het glazuur is klaar.

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Cranberrysaus Bijgerecht

Cranberrysaus is een andere favoriet van mijn familie en vrienden omdat het zo veelzijdig is. Het kan een ongeëvenaarde smaak geven aan zowel vleesgerechten als kaas. Ik heb dit recept in de loop der jaren geperfectioneerd en ik kan je verzekeren dat het elke keer weer een hit is. Het is rijk, levendig en vol van smaak - net als chutney - dus zeker het proberen waard.

Zoete chilisaus

Zoete chilisaus is een van mijn favoriete toevoegingen aan de maaltijd. Ik vind hem het lekkerst bij gebakken kipreepjes of als dip voor loempia's. Dit recept is heel eenvoudig

Oma's cranberrysaus

Ik ben dol op de periode van oktober tot december, niet alleen vanwege het prachtige herfst- en winterlandschap, maar ook omdat het dan cranberryseizoen is! Als het gaat om bakken en koken in deze tijd van het jaar, staat dit bijgerecht met bessen bovenaan mijn lijstje. Ik heb dit eenvoudige recept al verschillende keren gemaakt en elke keer brengt het mijn familie in de kerststemming. De zoetzure saus is de perfecte begeleiding bij kalkoen, eend of kaas.

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Cranberrysaus Bijgerecht

Cranberrysaus is een andere favoriet van mijn familie en vrienden omdat het zo veelzijdig is. Het kan een ongeëvenaarde smaak geven aan zowel vleesgerechten als kaas. Ik heb dit recept in de loop der jaren geperfectioneerd en ik kan je verzekeren dat het elke keer weer een hit is. Het is rijk, levendig en vol van smaak - net als chutney - dus zeker het proberen waard.

Zoete chilisaus

Zoete chilisaus is een van mijn favoriete toevoegingen aan de maaltijd. Ik vind hem het lekkerst bij gebakken kipreepjes of als dip voor loempia's. Dit recept is heel eenvoudig

Oma's cranberrysaus

Ik ben dol op de periode van oktober tot december, niet alleen vanwege het prachtige herfst- en winterlandschap, maar ook omdat het dan cranberryseizoen is! Als het gaat om bakken en koken in deze tijd van het jaar, staat dit bijgerecht met bessen bovenaan mijn lijstje. Ik heb dit eenvoudige recept al verschillende keren gemaakt en elke keer brengt het mijn familie in de kerststemming. De zoetzure saus is de perfecte begeleiding bij kalkoen, eend of kaas.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten