ADVERTENTIE

Bron :: 4kodiak from Getty Images

Boulettes de viande hachée (gehaktballetjes op Franse wijze)

Dit Franse recept voor "Boulettes de viande hachee" is een echte traktatie en ik maak het vaak voor mijn familie en vrienden. De heerlijke gehaktballetjes in een eenvoudige maar smakelijke saus zijn altijd een hit. Het is een snel, makkelijk recept dat perfect past bij verschillende bijgerechten - van salades tot pasta. Gebakken gehaktballetjes van gehakt worden gecombineerd met een tomatensaus.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Gehakt (gemengd) Toegevoegd aan
  • 1 Fijn Gesnipperde ui Toegevoegd aan
  • 2 Geperst teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Broodkruimels Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olijfolie Toegevoegd aan
  • 400 g Passievrucht tomaten Toegevoegd aan
  • 2 TL Provençaalse kruiden Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon Mosterd Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om het recept voor Franse gehaktballetjes te maken, meng je het gehakt, de gesnipperde ui, knoflook, paneermeel en ei in een grote kom. Breng het mengsel goed op smaak met zout en peper. Ik vind dat je hier het beste je handen kunt gebruiken - zo integreren de ingrediënten beter en worden de smaken gelijkmatig verdeeld.

2. Stap

Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel en zet apart. Ik maak ze graag ongeveer zo groot als een golfbal, maar je kunt ze ook kleiner of groter maken, afhankelijk van je voorkeur.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe zodra ze heet zijn en bak ze aan alle kanten bruin. Zorg ervoor dat de gehaktballetjes niet te vol zitten - geef ze de ruimte in de pan.

4. Stap

Voeg de gezeefde tomaten en de Provençaalse kruiden toe aan de pan. Hier is een tip: Om te voorkomen dat de saus te dun wordt, laat ik hem ongeveer 15 minuten sudderen tot hij een mooie dikte heeft bereikt.

5. Stap

Nadat de saus heeft gesudderd, voeg je de mosterd toe en roer je deze er goed doorheen. De mosterd geeft een extra smaak die het gerecht echt afmaakt.

6. Stap

Laat de "Boulettes de viande hachee" nog 5 minuten sudderen en serveer dan warm met eventuele garnering. Smakelijk!

Vergelijkbare recepten

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Hartige kool-gehakt rijst pan-snelle lunch

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een sappige, pittige koolsoeppan op een frisse dag. Dit recept tovert altijd een glimlach op mijn gezicht omdat het niet alleen hartig en lekker is, maar ook verrassend makkelijk te bereiden. Het is een van mijn favoriete keuzes als ik op zoek ben naar iets vullends, maar toch met lichte en gezondheidsbewuste ingrediënten.

Verse zalm met citroenkappers

Zalm met kappertjes heeft avonden thuis altijd veranderd in hartige heerlijkheden. Het is een snel maar indrukwekkend gerecht dat nooit faalt om indruk te maken op gasten of gewoon als een chique diner met familie.

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Preisoep met gehakt - Comfort Food

Ik heb deze preisoep met gehakt al ontelbare keren gemaakt, omdat het een favoriet is bij mijn familie. Hij is heerlijk smaakvol, hartig en verwarmend - precies iets voor koude dagen. Maar hij smaakt ook heerlijk in de overgangsperiode of op iets koelere lentedagen.

"Gehaktkoekjes volgens oma's recept Gehaktballetjes

Dit recept voor "Hackfleischküchle" gehaktballetjes ligt me bijzonder na aan het hart omdat het van mijn oma komt, die het altijd met veel liefde klaarmaakte voor de hele familie. Elke keer als ik gehaktballetjes maak volgens haar recept, moet ik meteen denken aan de gezellige familiediners uit mijn kindertijd en mijn gezin kan haast niet wachten om weer gehaktballetjes te eten.

Vergelijkbare recepten

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Hartig gehakt met spitskool

Dit recept is favoriet bij mijn familie en staat vaak bij ons op tafel. De combinatie van pittig gehakt en de milde, lichtzoete smaak van spitskool is gewoon onovertroffen. Met een paar kleine trucjes die ik in de loop der jaren heb geleerd, wordt dit gerecht altijd een absolute streling voor het gehemelte.

Hartige kool-gehakt rijst pan-snelle lunch

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een sappige, pittige koolsoeppan op een frisse dag. Dit recept tovert altijd een glimlach op mijn gezicht omdat het niet alleen hartig en lekker is, maar ook verrassend makkelijk te bereiden. Het is een van mijn favoriete keuzes als ik op zoek ben naar iets vullends, maar toch met lichte en gezondheidsbewuste ingrediënten.

Verse zalm met citroenkappers

Zalm met kappertjes heeft avonden thuis altijd veranderd in hartige heerlijkheden. Het is een snel maar indrukwekkend gerecht dat nooit faalt om indruk te maken op gasten of gewoon als een chique diner met familie.

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Preisoep met gehakt - Comfort Food

Ik heb deze preisoep met gehakt al ontelbare keren gemaakt, omdat het een favoriet is bij mijn familie. Hij is heerlijk smaakvol, hartig en verwarmend - precies iets voor koude dagen. Maar hij smaakt ook heerlijk in de overgangsperiode of op iets koelere lentedagen.

"Gehaktkoekjes volgens oma's recept Gehaktballetjes

Dit recept voor "Hackfleischküchle" gehaktballetjes ligt me bijzonder na aan het hart omdat het van mijn oma komt, die het altijd met veel liefde klaarmaakte voor de hele familie. Elke keer als ik gehaktballetjes maak volgens haar recept, moet ik meteen denken aan de gezellige familiediners uit mijn kindertijd en mijn gezin kan haast niet wachten om weer gehaktballetjes te eten.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten