:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/7HljpQmJuQJMVc0mMqgr/58267da996a39dca0ce2f3e7b67b87.jpeg)
Auberginespread
Deze vegetarische auberginemix kan op veel manieren worden gebruikt.
Ingrediënten
- 500 g aubergine
- 5 g Tijm
- 15 ml olijfolie
- 5 Rozemarijn
- 30 g knoflook
- 25 g sjalotten
- 15 g Dijon mosterd
- 25 g Ljutenice
- 10 g kappertjes
- tabasco
- 50 ml sojasaus
- 25 ml Worcestershiresaus
- 10 g Bieslook
- Zout zout en peper
Laatste folders
Procedure
1. Wrijf de aubergine in met olijfolie, prik met een vork en voeg kruiden toe.
Verwarm de oven voor op 180°C en voeg de ingevette, geprikte aubergine met kruiden toe
Bak minstens 40 minuten
4. Pel vervolgens de donkere schil eraf en doe het gebakken vruchtvlees apart in een kom.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de gebakken auberginepulp toe.
Voeg de gesneden sjalot toe samen met de gehakte knoflook
7. Breng op smaak met zout en kruiden, sausmix en kappertjes
Tijdens constant bakken en mengen, bak al het water uit zodat je een mengsel krijgt dat gemakkelijk uit te smeren is.
Laat het afkoelen, breng op smaak met zout, verse peper en gehakte kruiden
Serveer op geroosterd stokbrood of brood
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/7HljpQmJuQJMVc0mMqgr/e672494a25e8129ffd168f1b6c4053.jpeg)