ADVERTENTIE

Bron :: StockFood / Pheby, Barbara

Aardappel- en zuurkoolschotel

De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Aardappelen Toegevoegd aan
  • 500 g zuurkool Toegevoegd aan
  • 2 Uien Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 150 ml groentebouillon Toegevoegd aan
  • 100 g creme fraiche Toegevoegd aan
  • 150 g Geraspte kaas Toegevoegd aan
  • Zout, peper Nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

1.Om het aardappel zuurkool recept te maken, begin je met het uitlekken van de zuurkool. Ik laat de zuurkool het liefst uitlekken, omdat dit ervoor zorgt dat de ovenschotel niet te zuur is en de andere smaken beter tot hun recht komen.

2. Stap

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Bij mijn eerste pogingen sneed ik de aardappelen te dik, ze waren nog een beetje hard. Het is daarom aan te raden om de aardappelen zo dun mogelijk te snijden.

3. Stap

Snijd de uien en knoflook fijn. Ik heb gemerkt dat fijngehakte knoflook de smaak nog beter naar voren brengt.

4. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden.

5. Stap

Fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje olie tot ze glazig zijn.

6. Stap

Voeg de zuurkool en aardappelen toe en blus af met de groentebouillon. Laat ongeveer 10 minuten sudderen. Gedurende deze tijd kun je de kruiden toevoegen.

7. Stap

Doe het aardappel-zuurkoolmengsel over in een ovenschaal en bestrooi met crème fraîche en geraspte kaas.

8. Stap

Bak de aardappel- en zuurkoolschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten