Bron :: StockFood / Pheby, Barbara
Aardappel- en zuurkoolschotel
De aardappel-zuurkoolschotel uit de Zwabische keuken is een van mijn favoriete gerechten, vooral in het koude seizoen. De combinatie van aardappelen en zuurkool lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar het smaakt sensationeel goed. De aardappelschotel is een stevige, verwarmende maaltijd, perfect voor de koude herfst- en winterdagen.
Ingrediënten
- 1 kg Aardappelen
- 500 g zuurkool
- 2 Uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml groentebouillon
- 100 g creme fraiche
- 150 g Geraspte kaas
- Zout, peper Nootmuskaat
- 2 Tablespoon olie
Laatste folders
Procedure
1.Om het aardappel zuurkool recept te maken, begin je met het uitlekken van de zuurkool. Ik laat de zuurkool het liefst uitlekken, omdat dit ervoor zorgt dat de ovenschotel niet te zuur is en de andere smaken beter tot hun recht komen.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Bij mijn eerste pogingen sneed ik de aardappelen te dik, ze waren nog een beetje hard. Het is daarom aan te raden om de aardappelen zo dun mogelijk te snijden.
Snijd de uien en knoflook fijn. Ik heb gemerkt dat fijngehakte knoflook de smaak nog beter naar voren brengt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje olie tot ze glazig zijn.
Voeg de zuurkool en aardappelen toe en blus af met de groentebouillon. Laat ongeveer 10 minuten sudderen. Gedurende deze tijd kun je de kruiden toevoegen.
Doe het aardappel-zuurkoolmengsel over in een ovenschaal en bestrooi met crème fraîche en geraspte kaas.
Bak de aardappel- en zuurkoolschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is.