ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Zelfgemaakte Franse Uiendip Van Scratch

Dit Franse uiendiprecept is al jaren een hit op familiebijeenkomsten, feestjes en picknicks.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
9
  • 2 Grote zoete uien Toegevoegd aan
  • 4 eetlepel ongezouten boter Toegevoegd aan
  • 14 lepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 lepel zout Toegevoegd aan
  • 4 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Kop zure room Toegevoegd aan
  • 1 Blok Roomkaas, verzacht Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel mayonaise Toegevoegd aan
  • 2 lepel citroensap Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Vers gehakte bieslook Toegevoegd aan
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

140 min.
1. Stap

Begin met het schillen en in dunne plakjes snijden van de uien. Hierdoor zullen ze sneller en gelijkmatiger karamelliseren.

2. Stap

Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de dungesneden uien, zout en peper toe. Bak de uien ongeveer 15 minuten, af en toe roeren. Ik heb gemerkt dat het verminderen van het vuur als de uien aan de pan beginnen te plakken, echt helpt om ze te laten karamelliseren zonder aan te branden.

3. Stap

Zodra de uien licht gekarameliseerd zijn, voeg je de gehakte knoflook toe aan de pan. Bak nog 5 tot 10 minuten, of tot de uien een diep goudbruine kleur hebben. Zet ze vervolgens opzij om af te koelen.

4. Stap

Meng in een kom de zure room, roomkaas, mayonaise en citroensap. Vergeet niet om de roomkaas eerst zacht te laten worden op kamertemperatuur, zodat het makkelijker te mengen is met de andere ingrediënten.

5. Stap

Zodra het uimengsel is afgekoeld, roer je het door het roomkaasmengsel tot het gelijkmatig is verdeeld. Ik heb gemerkt dat het mengen van ingrediënten in delen een gladdere textuur oplevert.

6. Stap

Voeg de gehakte bieslook toe en proef de dip. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe, afhankelijk van je voorkeur.

7. Stap

Zet minstens 2 uur in de koelkast voordat je het serveert. De wachttijd zorgt ervoor dat de smaken mooi samensmelten. Sla deze stap niet over! Ik heb gemerkt dat de smaken dieper worden naarmate ze langer staan.

8. Stap

Serveer koel met chips of groenten naar keuze.

Vergelijkbare recepten

Italiaanse roomkaas dipsaus

Er gaat niets boven het serveren van een romige, warme Italiaanse Dip op feestjes of familiebijeenkomsten!

Authentieke Hete Duitse Aardappelsalade

Dit stevige comfortfood uit Duitsland is een absolute publiekstrekker op familiebijeenkomsten en nieuwjaarsfeesten.

Romige baconbrooddip met kaas

Dit recept is een van mijn favorieten om klaar te maken voor vakantiefeesten of spelletjesavonden. De combinatie van romige, warme dip met knapperig vers brood is gewoon een onvergetelijk genot.

Eenvoudige citroenolijfolie salade dressing

Deze dressing met citroenolijfolie is een persoonlijke favoriet. Het maken is zo makkelijk als wat en de frisse, pittige smaak is ongelooflijk!

Hoe maak je zelf mierikswortelcrème?

Er gaat niets boven vers gemaakte mierikswortelcrème. Het geeft een heerlijke kick aan elk vleesgerecht en dient als een uitstekende smaakmaker voor sandwiches.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Tonijn

Fitness tonijnspread is heerlijk als ontbijt of als snelle lunch. Bovendien is de bereiding zo eenvoudig en snel dat echt iedereen het kan!

Broccolipasta

Recept voor zelfgemaakte broccolipasta, geschikt voor het ontbijt of als tussendoortje voor de kinderen.

Vergelijkbare recepten

Italiaanse roomkaas dipsaus

Er gaat niets boven het serveren van een romige, warme Italiaanse Dip op feestjes of familiebijeenkomsten!

Authentieke Hete Duitse Aardappelsalade

Dit stevige comfortfood uit Duitsland is een absolute publiekstrekker op familiebijeenkomsten en nieuwjaarsfeesten.

Romige baconbrooddip met kaas

Dit recept is een van mijn favorieten om klaar te maken voor vakantiefeesten of spelletjesavonden. De combinatie van romige, warme dip met knapperig vers brood is gewoon een onvergetelijk genot.

Eenvoudige citroenolijfolie salade dressing

Deze dressing met citroenolijfolie is een persoonlijke favoriet. Het maken is zo makkelijk als wat en de frisse, pittige smaak is ongelooflijk!

Hoe maak je zelf mierikswortelcrème?

Er gaat niets boven vers gemaakte mierikswortelcrème. Het geeft een heerlijke kick aan elk vleesgerecht en dient als een uitstekende smaakmaker voor sandwiches.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Tonijn

Fitness tonijnspread is heerlijk als ontbijt of als snelle lunch. Bovendien is de bereiding zo eenvoudig en snel dat echt iedereen het kan!

Broccolipasta

Recept voor zelfgemaakte broccolipasta, geschikt voor het ontbijt of als tussendoortje voor de kinderen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten