ADVERTENTIE

Bron :: HandmadePictures from Getty Images

Zelfgemaakte chocoladelikeur

Deze likeur is heerlijk dik, heeft een intense chocoladesmaak en is prachtig zijdezacht. Bovendien is hij perfect als cadeau voor iedereen die van zoet en alcohol houdt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 200 g Pure chocolade Toegevoegd aan
  • 200 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 400 ml Wodka Toegevoegd aan
  • 100 g Suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillestokje Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in de pan. Voeg slagroom en suiker toe. Verwarm op laag vuur en roer tot de chocolade en suiker gesmolten zijn.

2. Stap

Zodra het mengsel homogeen en glad is, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen. Dit is heel belangrijk - als je alcohol toevoegt aan een warm mengsel, kan de likeur bitter worden.

3. Stap

Zodra het mengsel is afgekoeld, voeg je de wodka toe en meng je het grondig. Snijd een vanillestokje in de wodka en voeg toe aan de likeur.

4. Stap

Giet de kant-en-klare likeur in flessen met doppen en bewaar ze op een donkere en koele plaats.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten