ADVERTENTIE

Bron :: GRECLAURENTIU from Getty Images

Zalm met tomatensaus

Heerlijke gegrilde zalm met tomatensaus, vergezeld van gegrilde groenten en tomatensaus.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stuk Zalmfilets Toegevoegd aan
  • Zout, zwarte peper Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stuk Uien Toegevoegd aan
  • 1 kan Tomaat Toegevoegd aan
  • 100 ml Witte wijnen Toegevoegd aan
  • 1 lepel Suiker Toegevoegd aan
  • 1 lepel Gedroogde basilicum Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Kruid de zalm met zout en peper en laat minstens 15 minuten rusten.

2. Stap

Fruit vervolgens de knoflook en ui in een verwarmde pan met een beetje olijfolie tot de ui goudbruin is.

3. Stap

Voeg het blik tomaten, de wijn, suiker en basilicum toe. Roer en laat minstens 10 minuten sudderen om de smaken te combineren.

4. Stap

Bak de zalm in een tweede pan of op de grill. Eerst ongeveer 4 minuten aan één kant, draai dan om en bak nog eens 3 minuten of tot hij zacht is.

5. Stap

Leg de afgewerkte zalm op een bord en serveer met tomatensaus en groenten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten