ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varenie je radosť

Wielen van walnoot

Recept voor chocolade walnootrondjes gemaakt van zanddeeg.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
25
  • 250 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 125 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 200 g Gemalen walnoten Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • rumessence Toegevoegd aan
  • sinaasappelschil Toegevoegd aan
  • jam Toegevoegd aan
  • chocoladeglazuur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Zeef de bloem op een werkvlak, voeg de basterdsuiker, gemalen noten en een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gehakte boter, het ei, de rumessence en de geraspte sinaasappelschil toe. Werk het deeg met je handen snel glad en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.

2. Stap

Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd er rondjes uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

3. Stap

Plak ze na het bakken aan elkaar met jam of vulling en giet er chocolade overheen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten